IPJ BuzăuBănuit de furt calificat reținut de polițiști

Nr. 374 din 23 noiembrie 2023
 
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 22 noiembrie 2023
 
 
Bănuit de furt calificat reținut de polițiști
 
În ziua de 22 noiembrie a.c., polițiștii Postului de poliţie Mărăcineni au depistat principalul bănuit în cazul unui furt calificat din locuință, un minor în vârstă de 14 ani, din Mărăcineni.
Fapta a fost sesizată în ziua de 13 noiembrie a.c., de către proprietarul imobilului, un bărbat de 58 de ani, din Mărăcineni.
Din cercetări s-a stabilit faptul că în perioada 12-13 noiembrie a.c., bănuitul ar fi pătruns într-o locuință din Mărăcineni, prin forțarea unei ferestre, și ar fi sustras bani și un telefon mobil.
În urma probatoriului administrat cu sprijinul poliţiştilor criminalişti, față de tânăr a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Astăzi, 23 noiembrie a.c., în urma prezentării unității de parchet, a fost dispusă continuarea cercetărilor faţă de minor sub măsura controlului judiciar.
  •  
 
Cercetat pentru tentativă la furt calificat
 
În ziua de 22 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliție Mărăcineni au depistat principalul bănuit în cazul unei infracțiuni de tentativă la furt calificat.

Fapta a fost sesizată prin S.N.U.A.U 112, în data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 20.30, de către persoana vătămată, un bărbat de 78 de ani, din localitatea Mărăcineni.
Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, persoana vătămată a observat o persoană necunoscută care tăia varză de pe terenul său. La vederea sa, persoana s-a urcat pe bicicletă și a fugit.
În urma investigaţiilor, poliţiştii au identificat şi depistat principalul bănuit, un localnic în vârstă de 57 de ani.

 
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuitului.
 
  •  
Nereguli în trafic depistate în trafic în ultimele 24 de ore
 
În ziua de 22 noiembrie a.c, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 123 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 14 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Tot ieri, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Buzau au acţionat în vederea prevenirii accidentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi bicicliștii, pietonii și căruţaşii pe fondul nerespectării normelor de circulaţie. 59 de participanţi la trafic din categoriile menţionate au primit sancțiuni contravenționale. Aceștia au fost consiliați de polițiști cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 37 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 7 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele  90 de zile, respectiv 120 de zile.
10 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, 7 celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice, dar şi 31 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Alte 7 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neacordarea priorității de trecere, dar și pentru pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 33.000 de lei.
 
Pe conducătorii de vehicule, poliţiştii îi sfătuiesc să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită:
 
  • la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate;
  • la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde pietonii  se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport;
  • la apropierea de unul sau mai mulţi pietoni care se deplasează pe partea carosabilă, indiferent de sensul de mers.
 
 
Poliţiştii buzoieni recomandă pietonilor:
 
  • să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate şi, acolo unde există, doar la culoarea verde a semaforului;
  • să se asigure permanent că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens;
  • să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;
  • copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele.
  • Nu uitaţi, copiii imită comportamentul rutier al adulţilor!
 
 
FIŢI RESPONSABILI ÎN TRAFIC! - ALEGEŢI VIAŢA!
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prins la furat! Polițiștii din Buzău dau de urma unui hoț de plăcuțe de înmatriculare

19 Dec 2023 906

IPJ BuzăuBănuit de furt de bicicletă depistat de polițiști la C.A Rosetti

15 Dec 2023 473

IPJ BuzăuBănuit de furt, identificat de poliţişti

05 Dec 2023 491

IPJ BuzăuBănuită de furt, depistată de polițiști

24 Nov 2023 559

IPJ BuzăuReţinut de poliţişti pentru furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere

01 Nov 2023 459

IPJ BuzăuBănuit de tentativă la furt calificat dintr-un lăcaș de cult identificat de polițiști

24 Oct 2023 534

IPJ Buzău Bănuiţi de furt, identificaţi şi reţinuţi de poliţişti

29 Sep 2023 543

Buzău Curtea unei femei de 62 de ani, călcată de hoți. Ce au sustras

30 Aug 2023 840

IPJ Buzău Bănuit de furt calificat reținut de poliţişti

18 Aug 2023 571

IPJ BuzăuBănuit de furt de trotinetă electrică depistat de polițiști

21 Jul 2023 681

IPJ BuzăuBănuită de furt identificată de polițiști

14 Jul 2023 674

IPJ BuzăuBănuit de furt dintr-o societate comercială reţinut de polițiști

19 May 2023 647

IPJ BuzăuBănuit de furt în scop de folosinţă depistat de polițiști

16 May 2023 645

IPJ BuzăuAlcoolul dăunează grav siguranţei rutiere

04 May 2023 675

IPJ BuzăuBănuit de furt calificat depistat de polițiști

24 Apr 2023 477