IPJ BuzăuBănuită de furt, depistată de polițiști

Nr. 375 din 24 noiembrie 2023
 
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 23 noiembrie 2023
 
 
 
Bănuită de furt, depistată de polițiști.
 
În ziua de 23 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Merei au depistat principala bănuită în cazul unui furt de telefon – o minoră de 12 ani, din Pietroasele.
Fapta a fost sesizată în aceeași zi, de către persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 73 de ani, din aceeaşi localitate.
Din cercetări a reieşit că, în dimineața zilei de 23 octombrie a.c, bănuita ar fi mers la domiciliul bărbatului să il ajute la treburile gospodărești, iar la plecare, profitând de neatenția acestuia, i-ar fi sustras telefonul mobil.
Prejudiciul a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate.
Cercetările sunt continuate de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluția legală.
 
  •  
Eroii internetului – Polițiștii de la prevenire și siguranță școlară alături de elevi
 

În data de 23 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități la Școala Gimnazială Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu Buzău, astfel:
Polițiștii au abordat cu cadrele didactice și elevii claselor a II-a și a III-a subiectul prevenirii victimizării online, fiindu-le transmise recomandări preventive pentru utilizarea în siguranță a resursei internet, prin conștientizarea pericolelor ascunse, dar și identificarea modalităților concrete de evitare a acestora.
În acest scop, au fost distribuite și materiale informative aferente proiectului național de prevenire a victimizării copiilor în domeniul siguranței online – „Eroii internetului” – implementat în parteneriat cu Google România și asociația Adfaber.

De asemenea, polițiștii au acționat pe linia prevenirii victimizării minorilor, în diverse situații de risc. Elevii unității de învățământ au primit recomandări în vederea gestionării corespunzătoare a situațiilor tensionate, prevenirea discriminării, a disparițiilor de minori, a agresiunilor sexuale, a traficului de persoane.
Totdată, cadrelor didactice le-au fost prezentate noile reglementări existente în curpinsul Legii 213/2023 și au primit recomandări preventive despre conduita regulamentară atunci când se află la volan pentru a nu determina situații negative în trafic.
Tot ieri, polițiștii din cadrul Biroului Siguranței Școlare au vizitat elevii Școlii Gimnaziale nr. 11 Buzău, cărora le-au vorbit despre infracțiunile comise cu violență și a portului sau folosiriifără drept de obiecte periculoase.  
 
  •  
 
       Nereguli în trafic depistate în trafic în ultimele 24 de ore
 
În ziua de 24 noiembrie a.c, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 136 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 14 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Tot ieri, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Buzau au acţionat în vederea prevenirii accidentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi bicicliștii, pietonii și căruţaşii pe fondul nerespectării normelor de circulaţie. 20 de participanţi la trafic din categoriile menţionate au primit sancțiuni contravenționale. Aceștia au fost consiliați de polițiști cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Cu cea mai mare viteză pe timp de noapte – 114 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 33 de ani, din Piatra Neamț, ce rula pe DN2E85, în localitatea Potârnichești .
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 55 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 5 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele  90 de zile, respectiv 120 de zile.
10 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, 5 celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice, dar şi 25 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Alte 3 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, dar și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 48.000 de lei.
 
Recomandările polițiștilor rutieri:
 
Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă!
Evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
În condiții de trafic intens, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.
Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!
 
Conduceți în mod responsabil, cu multă atenție!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prins la furat! Polițiștii din Buzău dau de urma unui hoț de plăcuțe de înmatriculare

19 Dec 2023 888

IPJ BuzăuBănuit de furt de bicicletă depistat de polițiști la C.A Rosetti

15 Dec 2023 468

IPJ BuzăuBănuit de furt, identificat de poliţişti

05 Dec 2023 490

IPJ BuzăuBănuit de furt calificat reținut de polițiști

23 Nov 2023 459

IPJ BuzăuReţinut de poliţişti pentru furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere

01 Nov 2023 453

IPJ BuzăuBănuit de tentativă la furt calificat dintr-un lăcaș de cult identificat de polițiști

24 Oct 2023 517

IPJ Buzău Bănuiţi de furt, identificaţi şi reţinuţi de poliţişti

29 Sep 2023 537

Buzău Curtea unei femei de 62 de ani, călcată de hoți. Ce au sustras

30 Aug 2023 830

IPJ Buzău Bănuit de furt calificat reținut de poliţişti

18 Aug 2023 557

IPJ BuzăuBănuit de furt de trotinetă electrică depistat de polițiști

21 Jul 2023 668

IPJ BuzăuBănuită de furt identificată de polițiști

14 Jul 2023 667

IPJ BuzăuBănuit de furt dintr-o societate comercială reţinut de polițiști

19 May 2023 642

IPJ BuzăuBănuit de furt în scop de folosinţă depistat de polițiști

16 May 2023 641

IPJ BuzăuAlcoolul dăunează grav siguranţei rutiere

04 May 2023 667

IPJ BuzăuBănuit de furt calificat depistat de polițiști

24 Apr 2023 474