IPJ BuzăuBuzoian bănuit de delapidare

Nr. 366 din 15 noiembrie 2023
 
 
 
REŢINUT PENTRU DELAPIDARE DE PESTE 77.000 DE LEI
 
 
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au reţinut pentru 24 de ore un buzoian bănuit de delapidare.
 
Ieri, 14 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reținut un buzoian, în vârstă de 29 de ani, bănuit de delapidare.
Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2022- ianuarie 2023, tânărul şi-ar fi însuşit peste 77.700 de lei, sumă provenită din încasările ramburs ca urmare a livrării coletelor firmei de curierat la care era angajat.
Din cercetări a reieşit că, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de curier, având inclusive atribuţii specifice unui gestionar, şi-ar fi însuşit sume de bani colectate de la clienţi, reprezentând contravaloarea a 42 de colete pe care acesta le-a livrat destinatarilor. Angajatul avea obligaţia de a preda banii până la finalul zilei în contul beneficiarului contractant, activitate mascată de înregistrarea livrărilor ca reprogramate la cererea beneficiarilor.
Bănuitul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.
          Astăzi, 15 noiembrie a.c., procurorul a dispus continuarea cercetărilor față de bărbat sub măsura controlului judiciar.
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BuzăuDelapidare

31 Jan 2024 432