IPJ BuzăuDosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori

Nr. 17 din 18 ianuarie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 17 ianuarie 2024
 
 
Dosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori
 
În ziua de 17 ianuarie a.c., în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor la regimul silvic, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie rurală Brăești, împreună cu reprezentant al ocolului silvic, au depistat în flagrant delict un bărbat de 33 de ani, din Brăești, în timp ce sustrăgea mai multe segmente de material lemnos provenit în urma tăierii ilegale.
Din cercetări a reieşit că bănuitul ar fi tăiat și segmentat arbori de esenţă fag ce nu prezentau amprenta dispozitivului special de marcat.
Materialul lemnos a fost predat reprezentanților silvici în vederea cubării și stabilirii prejudiciului.
Poliţiştii continuă cercetările pentru tăiere ilegală şi furt de arbori, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008 Codul silvic, pentru stabilirea întregii activității infracționale a bănuitului.   
Tot ieri, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni au depistat în trafic un șofer de 26 de ani, din Vrancea, în timp ce transporta o cantitate mai mare de material lemnos decât cea înscrisă în avizul de transport.
Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
De asemenea, polițiștii au confiscat materialul lemnos transportat în afara cadrului legal, pe care au predat-o reprezentanților ocolului silvic.
 
  •  
Bănuit de furt depistat de polițiști
 
În ziua de 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Cislău au depistat principalul bănuit în cazul unui furt calificat, un bărbat de 29 de ani, din Viperești.

Fapta a fost sesizată de către o femeie de 70 de ani, din Viperești, în luna martie a anului trecut.
Din cercetări s-a stabilit faptul că bănuitul ar fi profitat de faptul că nu se afla nimeni în locuința persoanei vătămate și ar fi sustras un motofierăstrău dintr-o anexă.
Prejudiciul a fost estimat la 800 de lei.

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuitului.
 
  •  
 
Acţiuni rutiere pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie.
 
În data de 17 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 170 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 20 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 54 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 18 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Cu cea mai mare viteză130 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de  20 de ani, din Galați, pe DN1BE577, în afara localității Dealul Viei.
Alte două permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.
21 de sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă şi 46 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 62.000 de lei.
În urma activităților desfășurate, polițiștii au efectuat peste 140 de testări cu aparatele drugtest și alcooltest pentru depistarea șoferilor care au consumat băuturi alcoolice, în două cazuri fiind indicat consumul de alcool.
Un bărbat de 55 de ani, din Râmnicu Sărat, care a fost depistat de polițiștii rutieri pe o stradă din municipiul Râmnicu Sărat.
Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
Aceaşi măsură s-a luat şi în cazul unui şofer de 19 ani, din Buzău, care a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea autoturismul în municipiul buzău, pe şoseaua Brăilei. În cazul său, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,52mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BuzăuDosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori

29 Jan 2024 435

IPJ Buzău Flagrant delict! Dosar penal pentru acte de prejudiciere a fondului forestier

06 Oct 2023 589

Cotroale riguroase în Brăila! Aparatul drugtest a indicat consumul a patru substanțe psihoactive

05 Sep 2023 763

IPJ BuzăuPoliţiştii au indisponibilizat bunuri susceptibile a fi contrafăcute

13 Apr 2023 504

Percheziţii la Constanţa. Ce au căutat, aici, poliţiştii din Hunedoara. În ce judeţe era întinsă reţeaua infracţională

12 Dec 2019 2938

Dosar penal după accidentul mortal din județul Buzău. Un microbuz de călători a fost lovit de tren. Incredibil ce au declarat martorii

16 Apr 2019 1939

Instructor de la un complex de servicii pentru copii cu handicap, acuzat că ar fi violat o adolescentă

16 Jan 2019 1371