IPJ BuzăuDosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori

Nr. 25 din 29 ianuarie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din perioada 26-28 ianuarie 2024
 
 
 
Dosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori
 
În ziua de 27 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Smeeni au fost sesizați de către o femeie de 62 de ani, din Brădeanu, cu privire la faptul că o persoană a sustras arbori de pe un teren ce îi aparține.
Din cercetări a reieşit că bănuitul, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Brădeanu, ar fi tăiat și segmentat arbori de esenţă salcâm de pe terenul persoanei vătămate.
Materialul lemnos a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate
Poliţiştii continuă cercetările pentru tăiere ilegală şi furt de arbori, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008 Codul silvic, pentru stabilirea întregii activității infracționale a bănuitului.   
 
  •  
Polițiștii rutieri acționează în vederea prevenirii accidentelor rutiere
 
În perioada 26-28 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 428 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 59 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 181 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 38 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză în afara localității180 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 44 de ani, din Buzău, pe DN2 E85, în afara localității Limpeziș.

Cu cea mai mare viteză în localitate135 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 24 de ani, din Buzău, pe DJ 203K, în localitatea Căpățânești.
Alte 21 de permise de conducere au fost reţinute celor ce au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neprezentarea la unitatea de poliție în termenul legal în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale, pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, pentru neacordarea de prioritate celor ce aveau acest drept și pentru adoptarea unui comportament agresiv în trafic.
56 de pietoni şi biciclişti au fost sancționați contravențional pentru că şi-au pus în pericol propria siguranţă, dar şi pe a celorlalţi participanţi la trafic.

48 de sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, 8 conducătorilor auto care s-au urcat la volanul unor maşini ce prezentau defecțiuni tehnice şi 75 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 172.000 de lei.
 
  •  
 
Scoși din trafic pentru infracțiuni la regimul rutier
 
În ultimele 72 de ore, pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, poliţiştii au efectuat 490 de testări cu aparatele etilotest/drugtest, în 8 cazuri fiind indicat consumul de alcool.
În 5 situaţii a fost vorba de concentraţii alcoolice mai mici de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferii fiind sancționați contravențional, iar în 3 situații a indicat valori cuprinse între 0,41 mg/l şi 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Recordul” aparţine unui bărbat de 51 de ani, din Unguriu, care a fost depistată de polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Berca, pe o stradă din Sătuc.
Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
Un alt şofer s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea vehicul având dreptul de a conduce suspendat.
  •  
Accident de circulație
 
*În ziua de 26 ianuarie a.c., a fost sesizată producerea unui accident pe strada Orizont, în municipiul Buzău.
Din primele date de la fața locului a reieșit că a fost vorba de o coliziune între patru autovehicule.
Coliziunea s-a produs între două autoturisme conduse pe strada Orizontului către strada Constituţiei de către un șofer de 18 ani, respectiv o conducătoare auto de 45 de ani, ambii din Buzău și mașina ce se deplasa pe strada Constituției către bulevardul Unirii, la volanul căreia se afla un șofer de 23 de ani, din Berca.
În urma impactului, una dintre mașini a fost proiectată într-un autoturism staționat în fața unui imobil.
Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferiței, aceasta fiind preluată de ambulanță pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
**În ziua de 28 ianuarie a.c., a fost sesizată producerea unui accident pe strada Frăsinet, în municipiul Buzău.
Din primele cercetări la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția strada Chiristigii catre bulevardul Unirii a pierdut controlul asupra direcției și a părăsit partea carosabilă.
Accidentul s-a soldat cu rănirea a doi ocupanți ai maşinii, doi tineri de 19 și 22 de ani, din C.A. Rosetti și Săgeata. Persoanele rănite au fost preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
Imediat după producerea evenimentului, conducătorul ar fi părăsit locul accidentul. Bărbatul care s-ar fi aflat la volanul maşinii a fost identificat şi depistat de poliţişti ulterior, stabilind că este vorba de un bărbat de 32 de ani, din Gălbinaşi.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă demersurile procedurale pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul, în vederea luării măsurilor legale.
 
RECOMANDĂRI PREVENTIVE ÎN ATENŢIA BICICLIŞTILOR:
 
  • Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie şi să fii echipat corespunzător;
  • Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!
  • Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevazute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcţional, de direcţie şi cu sistem de avertizare sonoră.
  • De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare.
  • Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roţi, care, în mişcare, formează un cerc continuu.
  • Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic.
  • Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.
  • La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!
  • Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană, câte unul.
  • Nu circula cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice;
  • Poartă cască de protecţie. Îţi poate salva viaţa.
  • Circulând cu bicicleta, nu te agăţa de vehicule aflate în mers.
  • Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcţie cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.
Respectaţi regulile de circulaţie !
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BuzăuDosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori

18 Jan 2024 430

IPJ Buzău Flagrant delict! Dosar penal pentru acte de prejudiciere a fondului forestier

06 Oct 2023 589

Cotroale riguroase în Brăila! Aparatul drugtest a indicat consumul a patru substanțe psihoactive

05 Sep 2023 763

IPJ BuzăuPoliţiştii au indisponibilizat bunuri susceptibile a fi contrafăcute

13 Apr 2023 504

Percheziţii la Constanţa. Ce au căutat, aici, poliţiştii din Hunedoara. În ce judeţe era întinsă reţeaua infracţională

12 Dec 2019 2937

Dosar penal după accidentul mortal din județul Buzău. Un microbuz de călători a fost lovit de tren. Incredibil ce au declarat martorii

16 Apr 2019 1939

Instructor de la un complex de servicii pentru copii cu handicap, acuzat că ar fi violat o adolescentă

16 Jan 2019 1370