IPJ BuzăuPolițiștii rutieri acționează pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere/ Acțiuni pentru combaterea indisciplinei pietonale

Nr.71 din 5 martie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din perioada 4 martie 2024
 
 
Polițiștii rutieri acționează pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere/ Acțiuni pentru combaterea indisciplinei pietonale
 
În data de 4 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 280 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 32 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 122 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 60 şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 17 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Cu cea mai mare viteză166 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui şofer de 26 de ani, din Vrancea, ce rula pe DN2E85, în afara localității Mihăilești.
Alte 13 de permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor și autovehiculelor care aveau acest drept.
De asmenea, doi șoferi de 21 și 34 de ani, din Râmnicelu și Ghergheasa, au rămas fără permise de conducere deoarece nu au respectat regulile de trecere la nivel cu calea ferată de pe DJ203A, din Valea Râmnicului, punându-se în pericol atat pe ei cât și pe beneficiarii traficului feroviar.
24 de sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă şi 31 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 79.000 de lei.
Poliţiştii au efectuat peste 140 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, iar aparatele au indicat valori pozitive în 6 situații.

În cazul a 3 șoferi, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
În cazul altor 3 șoferi depistați băuți sau sub influența altor substanțe la volan s-a impus întocmirea de dosare penale.
Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 46 ani, din Pătârlagele, care a fost depistat de polițiștii rutieri ai Poliției oraș Pătârlagele, în timp ce conducea autoturismul pe o stradă din localitate.

Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BuzăuImportanţa centurii de siguranţă

12 Mar 2024 399

IPJ BuzăuNereguli în trafic

10 Jan 2024 377

IPJ BuzăuPeste 150 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști și 32 de permise de conducere reținute

14 Sep 2023 499