IPJ BuzăuReținut pentru nerespectarea ordinului de protecţie și lovirea sau alte violențe

Nr. 334 din 17 octombrie 2023
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua 16 octombrie 2023
 
 
Reținut pentru nerespectarea ordinului de protecţie și lovirea sau alte violențe
 
Ieri, 16 octombrie a.c., în urma materialului probator administrat, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipului Râmnicu Sărat au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, un localnic în vârstă de 50 de ani pentru nerespectarea ordinului de protecţie și lovirea sau alte violențe.
În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 20.30, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie de 30 de ani, din Râmnicu Sărat cu privire la faptul că fostul concubin a încălcat ordinul de protecţie emis de instanţă şi a agresat-o.
Din cercetări a reieşit că, în timp ce partea vătămată se deplasa pe o stradă din localitatea de domiciliu, bărbatul ar fi abordat-o şi, în urma discuţiilor, ar fi lovit-o.
La momentul săvârşirii agresiunii, bărbatul se afla deja sub incidenţa prevederilor unui ordin de protecţie, emis de Judecătoria Râmnicu Sărat la sfârşitul lunii septembrie, pentru o perioadă de 6 luni.
Poliţiştii au luat măsura reţinerii faţă de bărbat şi, în cursul acestei zile, urmează a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
 
Polițiștii rutieri acționează în vederea prevenirii accidentelor rutiere
 
În data de  16 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat activităţi de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 166 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 21 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul legal de viteză.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 64 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 12 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Alte 9 permise au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care se angajaseră în traversarea regulamentară a drumului sau celorlalți conducători auto care aveau acest drept, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru adoptarea unui comportament agresiv în trafic și pentru că au pus viața în pericol celorlalți participanți la trafic prin angajarea în depășiri periculoase.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (32), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (10), dar şi 27 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
De asemenea, polițiștii rutieri au acționat și pentru conștientizarea pietonilor cu privire la riscul la care se expun atunci când încalcă normele rutiere. 17 participanți la trafic din această categorie au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 63.000 de lei.
 
POLIŢIA RUTIERĂ RECOMANDĂ TUTUROR PARTICIPANŢILOR LA TRAFIC SĂ MANIFESTE PRUDENŢĂ!
 
 
Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi.
În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Femeia agresată de fostul concubin, în ciuda ordinului de protecție. Anunțul Poliției

17 Oct 2023 1036

IPJ BuzăuReţinut pentru nerespectarea ordinului de protecție şi lovire sau alte violenţe

24 Aug 2023 574