IPJ ClujCercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Nr. 847604/109 din 2 mai 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
IMPLICAT ÎNTR-UN EVENIMENT RUTIER, CU DREPTUL DE A CONDUCE SUSPENDAT – REȚINUT DE POLIȚIȘTI
 
 
La data de 1 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin au dispus reținerea pentru 24 de ore, a unui bărbat de 21 de ani, din județul Cluj, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
În fapt, la data de 30 aprilie a.c., cel în cauză a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, produs pe DN1 E60, pe raza comunei Poieni.
 
La momentul producerii evenimentului rutier, acesta avea dreptul de a conduce suspendat.
 
La scurt timp de la impact, tânărul a plecat de la locul accidentului, fiind identificat ulterior de polițiștii rutieri.
 
Pe numele acestuia a fost dispusă reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, fiind condus și depus într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă.
 

**
 
INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTI

 
 
Polițiștii rutieri clujeni, cu sprijinul celor din cadrul structurilor de ordine publică, au continuat activitățile pentru prevenirea accidentelor de circulație, dar și în vederea descurajării comiterii faptelor de natură penală sau contravențională, respectiv impunerii respectării legislației rutiere.
 
În urma acțiunilor derulate, la data de 1 mai a.c. au fost depistați conducători auto aflați sub influența alcoolului, fără permis de conducere sau care aveau dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
 
 
În jurul orei 23.40, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat pe DN1C E576, pe raza comunei Jucu, un bărbat de 27 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, care conducea un autoturism cu viteza de 103 km/h.
 
Verificările au condus la stabilirea faptului că acesta avea dreptul de a conduce suspendat, în cauză fiind astfel demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
În jurul orei 20.00, polițiștii municipiului Gherla au depistat au tânăr de 18 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calarași, din municipiu, fără a deține permis de conducere. De asemenea, autoturismul nu avea montate placuțele cu numărul de înmatriculare, fiind retrase.
 
În cauză, polițiștii Compartimentului Rutier Gherla au demarat cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărei placuțe cu numărul de înmatriculare au fost retrase.
 
 
Un alt bărbat care conducea un autoturism fără să dețină permis de conducere a fost oprit de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia-Turzii, în jurul orei 21.50.
Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, se deplasa pe DJ150, pe raza localității Frata.
 
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
La data de 2 mai a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au oprit pentru verificări un autoturism condus pe DJ 172F, prin localitatea Mănăstirea, de un bărbat de 34 de ani, din municipiul Dej.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza rezultatului, acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Sunt continuate cercetările în cauză, sub aspectul infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Cluj Bărbat reținut după ce a fost prins conducând fără permis și cu autovehicul neînmatriculat

29 Oct 2023 743

IPJ ClujReținut de polițiști

10 Jul 2023 643

IPJ Cluj Buletin de presă - 21.02.2023

21 Feb 2023 629