IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

Nr. 3044355 din 27 noiembrie 2023
 
 
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE, A SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE SAU FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
         La data de 24 noiembrie 2023, în jurul orei 19.15, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Tecuci, a oprit pentru control un autoturism pe strada Unirii, din municipiul Tecuci, care era condus de un bărbat, cu vârsta de 27 de ani, domiciliat în comuna Brăhășești, județul Galați.
         În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul deține permis de conducere, însă are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
         Datorită comportamentului suspect manifestat de bărbat în timpul verificărilor documentelor prezentate, polițiștii au intenționat să-l testeze cu privire la consumul de băuturi alcoolice și de substanțe psihoactive, însă acesta a refuzat, astfel că a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei precum și a prezenței în organism a unor substanțe interzise.
         În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         În cursul nopții de 24/25 noiembrie 2023, în jurul orei 01:50, un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Galați, a oprit pentru control un autoturism care se deplasa în mod sinuos pe strada Brăilei, din municipiul Galați și care era condus de un bărbat, cu vârsta de 32 de ani.
         Conducătorul auto a fost testat pentru consumul de băuturi alcoolice, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
         A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***

 
         Și în data de 25 noiembrie 2023, au fost depistate patru persoane care s-au urcat la volan, după ce au consumat în prealabil băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive.
         Prima persoană, un bărbat cu vârsta de 61 de ani, din municipiul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galați, pe strada Prunului, din comuna Vânători, județul Galați, în timp ce încerca să scoată din șanțul aferent părții carosabile un autoturism, care prezenta mai multe avarii în partea dreaptă. Bărbatul a declarat că el se afla la volan în momentul în care a derapat pe carosabilul ud și a intrat cu partea lateral dreapta a autovehiculului în șanț.

         Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată de acesta fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
        
         A doua persoană, un tânăr cu vârsta de 23 de ani, din comuna Buciumeni, județul Galați, a fost oprit în trafic pentru control, în jurul orei 20:15, de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Petrașcu, din municipiul Tecuci.
         Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
        
         A treia persoană, un tânăr cu vârsta de 21 de ani, a fost oprit în trafic pentru control, în jurul orei 23:00, de către polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localității Băneasa, din județul Galați.
         La testarea alcoolscop valoarea indicată a fost de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
         Cea de-a patra persoană, un bărbat, de 29 de ani, din comuna Măstăcani, județul Galați, a fost oprit în trafic pentru control, în cursul nopții de 26/27.11.2023, în jurul orei 01:05, de către polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor – Formațiunea Rutieră, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, în interiorul localității Vlădești, din județul Galați.
         La testarea alcoolscop valoarea indicată a fost de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
         Toți cei patru bărbați au fost conduși la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, precum și a prezenței în organism a unor substanțe interzise, iar, în toate cazurile prezentate, polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
        
         Pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, va fi cercetată și o femeie, cu vârsta de 34 de ani, din municipiul Galați, care a fost depistată la data de 25 noiembrie 2023, în jurul orei 16:50, de polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nae Leonard, din orașul de domiciliu, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din data de 21.11.2023.
 
***
 
EVENIMENT RUTIER
 
 
         La data de 25 noiembrie 2023, în jurul orei 15:50, pe DN 25, la intrarea în comuna Independența, din județul Galați, a avut loc un accident rutier în urma căruia au fost rănite mai multe persoane.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 37 de ani, din comuna Tudor Vladimirescu, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DN 25, având direcția de deplasare către municipiul Tecuci, când a ajuns la km 53 + 500 de metri, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism care era condus regulamentar de un bărbat, cu vârsta de 26 de ani, din comuna Liești.
         În urma acestui accident rutier au fost avariate cele două autovehicule și au fost rănite 6 persoane, fiind vorba despre cei doi conducători auto, doi adolescenți, cu vârstele de 17, respectiv 16 ani și două minore, cu vârstele de 14 ani și 4 ani, toți aceștia aflându-se pasageri, la momentul impactului,  în cel de-al doilea autoturism.
         La testarea alcoolscop a celor doi conducători auto, rezultatul a fost pozitiv în cazul bărbatului, de 37 de ani, valoarea indicată de aparatul etilotest, fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Victimele au fost preluate și transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate, iar la unitatea medicală, ambilor conducători auto le-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
***   
 
 
 
MANDATE DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA
 PUSE ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
 
         În cursul zilei de 24 noiembrie 2023, polițiștii gălățeni au depistat și reținut patru persoane, față de care instanțele de judecată au emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea după cum urmează:
         Prima persoană, un bărbat, cu vârsta de 32 de ani, din comuna Băleni, județul Galați, a fost depistat pe raza localității de domiciliu de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Biroul Urmăriri. Acesta fost condamnat de Tribunalul Bacău, la data de 23.11.2023, la o pedeapsă de 6 ani închisoare într-o cauză penală în care a fost judecat pentru comiterea infracțiunii de proxenetism.
         A doua persoană, un bărbat, cu vârsta de 28 de ani, domiciliat tot în comuna Băleni, județul Galați, a fost depistat pe raza localității de domiciliu de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Biroul Urmăriri. Acesta fost condamnat Tribunalul Bacău, la data de 23.11.2023, la o pedeapsă de 8 ani închisoare într-o cauză penală în care a fost judecat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de minori  și proxenetism.
         Cea de-a treia persoană, un bărbat, cu vârsta de 45 de ani, domiciliat în municipiul Tecuci, județul Galați, a fost depistat de către polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale Tecuci pe raza localității de domiciliu. Acesta fost condamnat de Judecătoria Tecuci, la data de 24.11.2023, la o pedeapsă de 3 ani și 3 luni închisoare într-o cauză penală în care a fost judecat pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și  tulburarea ordinii și liniștii publice.
         A patra persoană, un bărbat un bărbat, cu vârsta de 43 de ani, domiciliat în comuna Borodești, județul Vaslui, a fost depistat de către polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești pe raza localității Barcea, din județul Galați. Acesta fost condamnat de Judecătoria Tecuci, la data de 24.11.2023, la o pedeapsă de 5 ani de închisoare într-o cauză penală în care a fost judecat pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală în formă agravată.
          Persoanele depistate au fost conduse și încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, în vederea executării pedepsei.
                  
***

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

30 Apr 2024 190

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

29 Apr 2024 200

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

22 Apr 2024 236

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

05 Apr 2024 292

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

02 Apr 2024 312

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

13 Feb 2024 411

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

03 Jan 2024 452

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

13 Dec 2023 402

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

11 Dec 2023 462

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

09 Nov 2023 431

IPJ GalațiPolițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

08 Nov 2023 482

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

27 Oct 2023 567

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

23 Oct 2023 551

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

17 Oct 2023 518

IPJ GalațiLa volan sub influența substanțelor psihoactive

16 Oct 2023 564