IPJ GalațiLa volan sub influența substanțelor psihoactive

Nr. 3044385 din 16 octombrie 2023
 
 
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, A ALTOR SUBSTANȚE SAU FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
 
         La data de 13 octombrie 2023, în jurul orei 17:15, pe DN 26, în interiorul localității Oancea, din județul Galați, a avut loc o tamponare între două autovehicule, care s-a soldat cu pagube materiale.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală, s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 57 de ani, din Republica Moldova, în timp ce se afla la volanul unui ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o semiremorcă, oprit pe DN 26 într-o coloană auto, a efectuat manevra de mers înapoi și a intrat în impact cu un autocamion, care se afla oprit în spatele său.
În urma acestui eveniment au rezultat pagube materiale, însă, cu ocazia testării alcoolscop a celor doi conducători auto, la cel din Republica Moldova a fost indicată valoarea de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei,
          Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         La aceeași dată, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Galați au depistat un bărbat, de 38 de ani, domiciliat în municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Basarabiei, din localitatea de domiciliu, având suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
         La testarea alcoolscop și la cea pentru consumul de substanțe interzise rezultatele au fost negative, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
 
***

         Și în cursul nopții de 13/14 octombrie 2023, în jurul orei 00:40, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Galați au depistat un alt bărbat, cu vârsta de 34 de ani, care s-a urcat la volan și a condus un autoturism pe strada Regiment 11 Siret, din municipiul Galați, chiar dacă avea suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
         Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.     
         În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Totodată, față de conducătorul auto a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 16 octombrie 2023, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

 
***
 
         În cursul aceleași zile, precum și în cursul nopții de 14/15.10.2023, polițiștii gălățeni au depistați alți 4 bărbați, care s-au urcat la volan după ce consumaseră băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive.
         Primul dintre aceștia, un bărbat de 31 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Galați în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul George Coșbuc, din municipiul Galați, în jurul orei 14:30. Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
         Cel de-al doilea, un bărbat de 32 de ani, din comuna Grivița, județul Galați, a fost oprit în trafic pentru control de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, pe DJ 254, în interiorul localității Grivița, în jurul orei 18:30, iar în urma testării cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Al treilea, un tânăr, de 18 ani, din municipiul Galați, fost oprit în trafic pentru control de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, în jurul orei 23.15, în timp ce conducea un autoturism pe strada Portului, din orașul de domiciliu. La testarea cu aparatul din dotare pentru consumul de droguri au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
         Cel de-al patrulea, un tânăr, cu vârsta de 25 de ani, a fost depistat în traficul rutier de polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Liești, în noaptea de 14/15.10.2023, în jurul orei 03:30, în timp ce conducea un autoturism pe strada Anghel Saligny, în interiorul localității Liești, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. De asemenea, la testarea cu aparatul din dotare pentru consumul de droguri au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
 
          Toți cei patru conducători auto au fost conduși la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, precum și a alcoolemiei, fiind întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar în cazul tânărului, de 25 de ani, și pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
***
 
         Infracțiuni la regimul circulației rutiere au fost constatate de polițiștii gălățeni și în cursul zilei de duminică, 15 octombrie 2023, după cum urmează:
         Primul, un bărbat, de 51 de ani, din satul Șivița, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Poliției orașului Târgu Bujor în timp ce conducea un autoturism pe DJ 242, în interiorul satului Chiraftei, sub influența băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         A fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
         Cel de-al doilea, un bărbat, cu vârsta de 44 de ani, din comuna Ivești, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, în jurul orei 16.40, după ce a fost primit un apel telefonic la S.N.U.A.U. prin care se sesiza faptul că în comuna Ivești, la intersecția străzii Oituz cu strada General Al. Dobriceanu a avut loc un eveniment rutier. La fața locului polițiștii au stabilit faptul că bărbatul, a condus un autoturism pe strada Oituz, iar când a ajuns la intersecția mai sus menționată ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și a lovit un indicator rutier „STOP”. La testarea cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
         A fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și distrugere din culpă.
 
         Un alt bărbat, cu vârsta de 25 de ani, din comuna Stâncuța, județul Brăila, a fost depistat, în jurul orei 20.30 de un echipaj de poliție din cadrul Secției 4 Poliție în timp ce conducea un autoturism pe strada Nae Leonard, din municipiul Galați, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
        
***
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
         La data de 14 octombrie 2023, în jurul orei 09:42, la intersecția dintre strada Radu Negru și strada Lozoveni, din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier în urma căruia o persoană a fost rănită.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 40 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe Lozoveni, având direcția de deplasare dinspre strada Dochiei către strada Transilvaniei, când a ajuns la intersecția cu strada Radu Negru, ar fi pătruns fără să respecte semnificația indicatorului „Stop” și a intrat în impact cu un alt autoturism care era condus de un bărbat, cu vârsta de 36 de ani.
         Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea ușoară a conducătorului auto, de 36 de ani, precum și cu avarierea celor două autovehicule.
         Ambii conducători auto dețin permise de conducere valabile, iar la testarea alcoolscop, rezultatele au fost negative.
         Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
***   
         Un alt eveniment rutier a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, 14 octombrie 2023, în jurul orei 13:08, la intersecția dintre străzile Ștefan cel Mare și strada Alexandru Măcelaru, din municipiul Galați, soldat cu rănirea unei persoane.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 38 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare, când a ajuns la trecerea pentru pietoni de la intersecția cu strada Alexandru Măcelaru, ar fi virat stânga către strada Traian, moment în care ar fi surprins și accidentat un bărbat, cu vârsta de 62 de ani, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal și pe culoarea verde a semaforului.
         Victima a fost preluată și transportată la spital de un echipaj medical de la ambulanță, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.
         La testarea alcoolscop atât a conducătorului auto, cât și a pietonului, rezultatele au fost negative, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
***   
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA
 PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
 
         În cursul zilei de 13 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci de la Biroul de Investigații Criminale au depistat și reținut, pe raza municipiului Tecuci, un bărbat, cu vârsta de 34 de ani, cu domiciliul în municipiul Tecuci, față de care Judecătoria Tecuci a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani și 8 luni într-o cauză penală în care a fost judecat pentru comiterea de infracțiunii de furt calificat în formă continuată.
          Persoana depistată a fost condusă și încarcerată în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, în vederea executării pedepsei.
 
***
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ GalațiLa volan sub influența substanțelor psihoactive

12 Jan 2024 463

IPJ GalațiLa volan sub influența substanțelor psihoactive

07 Dec 2023 511

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

27 Nov 2023 666

IPJ GalațiUn bărbat a fost depistat și reținut pe raza satului Fântâni, din comuna Nicorești

20 Nov 2023 638

IPJ GalațiLa volan sub influența substanțelor psihoactive

18 Oct 2023 521

IPJ GalațiLa volan sub influența substanțelor psihoactive

12 Oct 2023 543

IPJ Galați Depistați la volan sub influența alcoolului, a altor substanțe sau fără permis de conducere

04 Sep 2023 777

IPJ Galați Depistat la volan sub influența substanțelor psihoactive

01 Sep 2023 725

IPJ GalațiDepistat la volan sub influența substanțelor psihoactive

18 Jul 2023 492

IPJ Galați Buletin informativ 8 iunie 2023

08 Jun 2023 771

IPJ GalațiA fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

17 May 2023 607

Șofer drogat depistat la volan în trafic. Ce au stabilit anchetatorii

28 Aug 2022 1552

IPJ Galați Buletin informativ - 22.11.2021

22 Nov 2021 1404