IPJ GalațiReținut pentru furt calificat

Nr. 3044318 din 11 iulie 2023
 
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
         La data de 10 iulie 2023, în jurul orei 18:48, pe bulevardul Marea Unire, din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o minoră de 13 ani a fost rănită.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, s-a stabilit că o femeie, cu vârsta de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Marea Unire, dinspre strada Regiment 11 Siret către Grădina Botanică, a surprins și accidentat o minoră, cu vârsta de 13 ani, care traversa strada în mod regulamentar pe marcajul pietonal.
         Minora a fost preluată și transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate.
          La testarea alcoolscop a conducătoarei auto rezultatul a fost negativ, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
***   
        
         Un alt eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane a avut loc la aceeași dată, în jurul orei 22:50, în zona Inelului de Rocadă de la intersecția străzilor Brăilei cu Siderurgiștilor, din municipiul Galați.
         Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au stabilit că un tânăr de 22 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brăilei, pe banda 2 de circulație, dinspre bulevardul George Coșbuc către bulevardul Siderurgiștilor, în zona Inelului de Rocadă, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare față de autovehiculul din fața sa, care era condus de un bărbat, de 64 de ani, de cetățenie ucraineană, rezultând un impact față spate.
         În urma acestui eveniment rutier a rezultat rănirea ușoară a primului conducător auto, care a fost preluat și transportat la spital de către un echipaj de la Ambulanță, iar după acordarea de îngrijiri medicale nu a rămas internat.
          Cei doi bărbați deține permise de conducere valabile, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri.
         A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
***   
                                          
DEPISTAT LA VOLAN FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
         La data de 11 iulie 2023, în jurul orei 00:40, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Galați au oprit în trafic, pentru control, pe strada Traian, din municipiul Galați, un autoturism care era condus de un bărbat, de 29 de ani, domiciliată în această localitate.
         La testarea alcoolscop, rezultatul a fost negativ, însă, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

         A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
 
***
 

REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT CALIFICAT
 
 
         În urma activităților investigative și de cercetare efectuate într-un dosar penal de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Berești, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, la data de 9 iulie 2023, au fost puse în executare două mandate de percheziții domiciliare, în orașul Berești, la adresele de domiciliu a două persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat. La una dintre adrese a fost depistată una dintre persoanele în cauză, fiind vorba de un bărbat, cu vârsta de 33. Cea de-a doua persoană bănuită, un bărbat, de 43 de ani, din comuna Rădești, județul Galați, se află în prezent încarcerat în Penitenciarul Galați, aflându-se sub măsura arestului preventiv într-o altă cauză penală.
 
         Din cercetări a reieșit că, în perioada 29.04.2023, ora 08:00 – 30.04.2023, ora 08:00, cele două persoane, necunoscute la acel moment, ar fi pătruns prin efracție (escaladarea gardului și forțarea sistemelor de închidere tip broască ale ușilor de acces) în imobilul situat pe raza satului Albești, comuna Berești Meria, județul Galați, care aparține unei femei, cu vârsta de 70 de ani, domiciliată în municipiul Galați, și ar fi sustras mai multe bunuri, precum și suma de 5000 de lei. Prejudiciul cauzat în urma acestei fapte a fost estimat la 16000 de lei.
         Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost identificate o parte din bunurile sustrase, ce au fost estimate la valoarea de 8000 de lei.
         În urma audierilor și administrării materialului probator, la data de 10.07.2023, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului de 33 de ani.
 
         Astăzi, 11 iulie 2023, cele două persoane bănuite vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive.
        
***

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

05 Apr 2024 282

IPJ GalațiPolițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galaţi au desfășurat activităţi de investigare

26 Feb 2024 447

IPJ GalațiReținut pentru tentativă la furt calificat

04 Jul 2023 579

Bărbat suspectat că și-ar fi agresat și jefuit mama, reținut de polițiști la Galați

07 May 2022 1388

IPJ Galați Buletin informativ - 19.10.2021

19 Oct 2021 969