IPJ SibiuArestat preventiv, cercetat penal pentru furt calificat și conducere fără permis

Nr. 72 din 2 aprilie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Arestat preventiv, cercetat penal pentru furt calificat și conducere fără permis
La data de 1 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Axente Sever au reținut un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Axente Sever, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, respectiv conducere fără permis.
În fapt, la data de 31 martie a.c., în jurul orei 02.00, bărbatul ar fi sustras un autoturism din fața unui imobil de pe raza localității de domiciliu, pe care l-ar fi condus apoi prin localitate, fără a deține dreptul de a conduce, abandonându-l în curtea imobilului unei rude.
În baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului, ulterior judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Mediaș dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.
Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Axente Sever, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.
 
Cercetat penal pentru furtul unei trotinete, un bărbat a fost reținut
La data de 1 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Mediaș au reținut un medieșean în vârstă de 23 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
În fapt, bărbatul este bănuit că, la data de 12 noiembrie 2023, în jurul orei 19.00, ar fi sustras o trotinetă electrică parcată în fața unui local din municipiul Mediaș.
Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii medieșeni au luat măsura reținerii persoanei pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Mediaș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.
 
 
Alcool pe drumurile naționale

La data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 11.30, în localitatea Cristian, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Săliște au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1 de către un bărbat în vârstă de 26 de ani, din Turnu Roșu.
Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 
La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 05.30, în localitatea Șura Mare, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 14 de către un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Șeica Mare.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ SibiuCercetat pentru tâlhărie calificată, un bărbat a fost arestat preventiv

17 Apr 2024 265

IPJ SibiuCercetat penal pentru furt calificat, un sibian a fost arestat preventiv

19 Feb 2024 333

IPJ Sibiu Controale înăsprite! Șoferi prinși la volan drogați

28 Aug 2023 646