ISU Argeș - Două echipaje de pompieri de la Detașamentul de Pitești au fost solicitate să intervină în municipiul Pitești

BULETIN INFORMATIV

 
         În perioada 17.01.2024, ora 08:00 – 18.01.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 41 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:
 
          INCENDII:
 
          (ora 09:48) Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul Curtea de Argeș, au fost solicitate să intervină în comuna Băiculești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie. Echipajele operative ajunse la locul intervenției, au constatat că ardea în dezvoltare izolația unei case pe aproximativ 15 mp, cu posibilitate de propagare la întreaga locuință. Incendiul a fost stins în limitele găsite, iar prin intervenția promptă a pompierilor la locul solicitării s-a evitat extinderea flăcărilor la întreaga locuință.
 
          (ora 17:25) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Pitești au acționat în comuna Mălureni, strada Zărnești, în cazul unui incendiu izbucnit la o locuință. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării, au constatat că incendiul se manifesta fără flacără, dar cu degajări mari de fum, într-o încăpere care deservea camera centralei termice a locuinței. În urma evenimentului, s-au degradat elemente combustibile din componența acoperișului și coșului de fum și, parțial, încăperea respectivă.
 
          (ora 00:55) Pompierii de la Garda de Intervenție Topoloveni au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat în localitatea Dobrești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. În urma incendiului au ars acoperișul anexei pe aproximativ 15 mp și în jur de 1 mc de material lemnos. Echipajul medical nu a identificat victime ale evenimentului.
         
          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:  
 
          (ora 07:09) Două echipaje de pompieri de la Detașamentul de Pitești au fost solicitate să intervină în municipiul Pitești, strada Republicii, în cazul unui accident rutier, în care au fost implicate trei autoturisme. Paramedicii SMURD au evaluat o persoană de sex feminin, în vârstă de 55 de ani, care prezenta atac de panică. În urma evaluării, nu a fost necesar transportul la spital. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire ale incendiilor.
        
         De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 30 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   

                   În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați!

         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro. 
         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLIC

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Argeș - Incendii

06 Dec 2023 496

Incendiu la o gospodărie din județul Argeș. Pompierii au intervenit la fața locului

02 Dec 2023 808

ISU Argeș Buletin informativ

05 Oct 2023 573

ISU Argeș - Incendii

27 Jun 2023 586

ISU Argeș-Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24

18 Apr 2023 541