ISU BihorIntervenții și misiuni ale salvatorilor bihoreni în minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”

 Nr. 235 Oradea, 16.08.2023
 
  COMUNICAT DE PRESĂ
 
Peste 160 de intervenții și misiuni ale salvatorilor bihoreni în minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”
 
 
 
În cele patru zile aferente minivacanței prilejuită de Adormirea Maicii Domnului, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru gestionarea a peste 160 de situații de urgență produse pe raza întregului județ, din care 125 de intervenții ale echipajelor SMURD și 35 misiuni de stingere a incendiilor, de salvare a persoanelor și animalelor, de asigurare a normelor de apărare împotriva incendiilor la accidente rutiere, degajări de copaci, asanare muniție și alte intervenții.
         
În intervalul 12 - 15 august a.c., echipajele SMURD Bihor au intervenit la 125 de cazuri medicale, din care peste 12 au fost pentru salvarea victimelor accidentelor rutiere produse în județ.
De asemenea, pompierii militari bihoreni au acționat pentru stingerea a opt incendii de vegetație, în localitățile Tileagd, Cetariu, Chișirid (comuna Nojorid), Paleu, Voivozi (comuna Popești), Cheresig (comuna Toboliu), Topa de Criș (comuna Vadu Crișului) și Sântion (comuna Borș), fiind afectate peste șapte hectare de vegetație, pomi fructiferi și viță de vie. Principala cauză a fost focul deschis în spații deschise.
În aceeași perioadă, echipajele operative au intervenit la șapte incendii de gospodării și anexe, astfel: în Valea lui Mihai – incendiu la acoperișul unui anexe, având ca și cauză o sobă supraîncălzită, lăsată nesupravegheată, în Oradea - pe strada Episcop Ioan Suciu, incendiu la pubelele de gunoi și un stâlp de iluminat, având ca și cauză probabilă țigara aruncată nestinsă, pe strada Santăului, incendiu la locomotiva unui tren de călători care circula pe ruta Oradea – Halmeu, în cartierul Oncea, incendiu la o filigorie, având ca și cauză efectul termic al curentului electric, în Vășad (comuna Curtuișeni) – incendiu la un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, în Târgușor (comuna Cherechiu) – incendiu de proporții ce a cuprins peste 1000 de baloți de paie și în Balc – incendiu generat de fumatul în locuri nepermise, în urma căruia au ars peste 120 de baloți de lucernă. În toate intervențiile, pompierii militari au reușit evitarea propagării flăcărilor la construcțiile din vecinătate, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă.
 În ziua de sâmbătă, 12 august a.c., pompierii militari au fost solicitaţi să intervină în localitatea Haieu, comuna Sânmartin, unde, un muncitor a descoperit trei muniții în timp ce efectua săpături pentru realizarea unui drum public. După identificarea muniţiilor – trei bombe de artilerie, de calibru 82 de milimetri, provenite din cea de-a doua conflagraţie mondială, specialiştii pirotehnişti au procedat la cercetarea zonei în vederea asanării altor potenţiale muniţii, după care au transportat şi depozitat bomba de artilerie în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare prin explozie controlată.
În continuare, salvatorii bihoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți pe platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 

SUBOFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU BihorPeste 130 de intervenții și misiuni ale salvatorilor bihoreni în minivacanța de Revelion

03 Jan 2024 485

ISU HarghitaPompierii militari din cadrul Secției Beiuș au intervenit pe strada Gheorghe Pituț

16 Oct 2023 512

ISU Bihor Comunicat de presa - 06.06.2023

06 Jun 2023 788

ISU BihorBuletin de presă - 06.01.2023

06 Jan 2023 1445

ISU BihorBuletin informativ - 28.11.2022

28 Nov 2022 983

ISU Bihor Comunicat de presă - 25.07.2022

25 Jul 2022 1082

ISU Bihor Buletin informativ - 11.07.2022

11 Jul 2022 669