ISU Giurgiu Mai pregătiți, alături de pompieri

COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 416 din 09.11.2023
 
Mai pregătiți, alături de pompieri
Nu ne jucăm cu focul”, “nu umblăm la prize sau întrerupătoare”, “traversăm strada pe la trecerea de pietoni, după ce ne-am asigurat” și “cerem ajutorul unui adult atunci când ne aflăm într-o situație de urgență- acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care copiii și le-au reamintit, astăzi, în cadrul programului “Școala Altfel”.
Cei care au vizitat Detașamentul de Pompieri Giurgiu au fost elevii de la Colegiul Național “Ion Maiorescu” din municipiul Giurgiu. Aceștia și-au dorit să petreacă o oră alături de pompieri pentru a afla cum pot preveni situațiile de urgență, dar și pentru a-i cunoaște pe salvatori.
Și cum cel mai ușor poți învăța din exemple, pompierii le-au vorbit despre lucruri pe care copiii ar putea fi tentați să le facă, fără să își dea seama de riscurile la care expun. Pompierul Sam a participat la acțiune și le-au oferit sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță. Printre acestea se numără:
  • nu vă jucați cu chibrituri, brichete și nu aprindeţi lumânări;
  • nu imitați lucrurile periculoase pe care ne le vedeți pe rețelele de socializare și nu acceptați provocările persoanelor necunoscute;  
  • nu vă cățărați în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;
  • nu vă jucați în zona căilor ferate și nu vă urcați pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face o fotografie;
  • dacă vedeți un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, îndepărtați-vă și chemați un adult să vadă despre ce este vorba.
Pompierii le-au arătat autospecialele pe care le folosesc pentru stingerea incendiilor sau pentru salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente ce le pot pune viața în pericol și le-au vorbit elevilor despre comportamentul în cazul producerii unui incendiu în incinta școlii, prezentându-le următorii pași:
  • anunțați incendiul primului adult pe care îl întâlniți și păstraţi-vă calmul;
  • părăsiți clădirea sub supravegherea și îndrumarea unui cadru didactic;
  • urmaţi căile de evacuare marcate. Nu vă întoarceţi spre locurile în care se manifestă incendiul pentru a vă lua ghiozdanele sau alte obiecte de valoare! Viaţa este mai importantă!
  • când aţi ajuns în curte, îndreptaţi-vă spre locul de adunare marcat corespunzător. Aici, cadrele didactice vor face prezenţa.
  • aşteptaţi intervenția pompierilor.
La final, elevilor le-a fost prezentată platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play, de unde aceștia pot afla informații referitoare la modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU GiurgiuMai bine pregătiți, încă de la grădiniță

22 Apr 2024 265

ISU GiurgiuMai bine pregătiți, alături de pompieri

27 Apr 2023 500

ISU Giurgiu1 Mai în siguranță

27 Apr 2023 445

ISU GiurgiuMai pregătiți, alături de pompieri

31 Mar 2023 608

ISU GiurgiuComunicat de presă -25.02.2022

25 Feb 2022 1004