ISU IalomițaStația de pompieri Fetești a intervenit în cursul zilei de duminică

    Nr. 11 din 25 martie 2024          
                                                                                                         
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, intervenția în cazul accidentelor rutiere, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, ridicarea muniției rămasă neexplodată și salvarea animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele  62 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (22- 24.03.2024).
La nivel județean, 55 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de aceștia, amintim:
       
       !  În perioada de referință, un echipaj operativ din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni a intervenit la un accident feroviar, produs între localitățile Broșteni și Alexeni, în care au fost implicate un autoturism și un tren de persoane. În sprijin a intervenit și o ambulanță de tip C a SAJ- Ialomița.
În urma coliziunii a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost evaluată medical, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la unitatea spitalicească.
 
       !  De asemenea, în data de 22.03.2024, în jurul orei 08:10, Stația de pompieri Țăndărei a intervenit pentru salvarea unei cabaline, rămasă blocată într-o groapă cu noroi, în orașul Țăndărei. Cu ajutorul mijloacelor din dotare, cabalina a fost scoasă și predată în siguranță proprietarului.
 
      !  Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și a măsurilor de acordare a primului ajutor medical calificat pe timpul desfășurării unui meci de handbal, în municipiul Slobozia, respectiv a Ultramaratonului Rubicon de la limita cu județul Buzău până la limita cu județul Ilfov.
 
      ! În data de 24.03.2024, în jurul orei 09:50, echipa pirotehnică din cadrul inspectoratului a intervenit pentru identificarea unui proiectil de artilerie, de calibru 100 mm, în localitatea Săveni. Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii.
 

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 2 incendii înregistrate la nivel județean .
Din totalul celor 2 incendii care au avut loc în perioada menționată, 1 intervenție a fost înregistrată la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectate aproximativ 2 hectare de teren. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
 

       !   Stația de pompieri Fetești a intervenit în cursul zilei de duminică, în jurul orei 12:10, cu o autospecială de stingere cu apă și o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu, produs la un tablou electric în municipiul Fetești. În urma evenimentului, acesta a ars în proporție de 80%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic, generat de curentul termic.
 
       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
    Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU IalomițaSalvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier

10 Apr 2024 303

ISU IalomițaSalvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu

03 Apr 2024 407

ISU IalomițaStația de pompieri Fetești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a fost solicitată

12 Dec 2023 529

ISU IalomițaStația de pompieri Fetești a intervenit la un accident rutier

30 Oct 2023 535

Autoturism BMW mistuit de flăcări la stația de Taxare de la Fetești (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Aug 2023 3642

Trei bărbați au căzut cu mașina, în brațul Borcea, în această noapte. Doi sunt captivi în mașină. Intervin salvatorii de la Fetești

03 Jul 2021 3737