ISU Iași55 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

BULETIN INFORMATIV NR. 140
55 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 55 de evenimente, dintre care amintim:
  • 3 intervenții pentru stingerea incendiilor în municipiul Iași, localitatea Sinești și Cornești. Nu au fost înregistrate victime pe timpul incendiilor.
  • Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Sinești, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. În urma incendiului au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, diverse obiecte de mobiler, produse electrocasnice si articole textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații închise.
  • Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect.
  • Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Oțeleni, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. A ars imobilul pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă.
  • 1 misiune de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în localitatea Rusenii Vechi, comuna Holboca. De la fața locului a fost ridicat și transportat în condiții de siguranță, în vederea distrugerii,  un proiectil exploziv de calibru 85 de milimetri.
  • 38 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 1 intervenție la un accident rutier produs în localitatea Măxuț, unde pompierii militari au asigurat măsurile specifice. Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 8 alte misiuni:
  • 3 recunoașteri în teren și informare preventivă cu forțe și mijloace de intervenție la un obiectiv din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
  • 3 intervenții pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării echipajelor medicale.
  • 1 misiune pentru asistența persoanelor în municipiul Iași.
  • 1 intervenție pentru transportul persoanelor supraponderale.
  • 4 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 4 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
  • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
  • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
 
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Iași111 evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

09 Apr 2024 332

ISU Ialomița,,Trofeului Tinereții- ediția 55” în localitatea Amara

21 Aug 2023 586

Festivalul „Trofeul Tinereții - Amara 2023“ ajunge la ediția 55. Pompierii din Ialomița transmit recomandări

18 Aug 2023 912

ISU Iași 55 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

09 Aug 2023 499

ISU Iași Intervenții pentru stingerea incendiilor

25 Jul 2023 439

ISU BihorIntervenții pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase

30 May 2023 641

ISU Iași -Activități de control și informare preventivă

05 May 2023 750

ISU Prahova Buletin informativ - 26.09.2022

26 Sep 2022 636

ISU Prahova Buletin Informativ - 17.09.2021

17 Sep 2021 728

Incendiu de vegetație pe zeci de hectare, în județul Tulcea

17 May 2020 1937

Marea Neagră a mai făcut o victimă. Un bărbat s-a înecat la Olimp. A fost scos de scafandri din apă

12 Jul 2017 3730

UPDATE. Alertă ISU Incendiu la o casă pe strada Artileriei

18 Feb 2015 1686

UPDATE. Bărbat decedat Şi-a găsit sfârşitul într-un canal termic, pe aleea Cameliei din municipiul Constanţa

02 Jan 2015 1925