ISU Iași Intervenții pentru stingerea incendiilor

BULETIN INFORMATIV NR. 87
55 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 55 de evenimente, dintre care amintim:
  • 6 intervenții pentru stingerea incendiilor, astfel:
  • la ora 12:03, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Vadu Vejei, comuna Țibana, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • la ora 13:23, Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos a acționat în orașul Târgu Frumos, strada Pieptănari, pentru stingerea unui incendiu produs la o toaletă ecologică. Au ars elementele combustibile din componența toaletei. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost fumatul.
  • la ora 17:27, Secția de Pompieri Pașcani a acționat în municipiul Pașcani, strada Gării, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 1.500 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • la ora 17:35, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Runcu, comuna Țibănești, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 2 hectare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • la ora 22:12, Detașamentul 1 de Pompieri Iași în cooperare cu SAJ Iași au acționat în municipiul Iași, stradela Caprelor, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. La sosirea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta generalizat la întreaga locuință. În urma incendiului a ars casa pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, după lichidarea incendiului echipajele de intervenție au descoperit trupul carbonizat al proprietarului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în timpul somnului.
  • la ora 23:05, Punctul de lucru Hârlău a intervenit în localitatea Pârcovaci, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • 2 accidente rutiere:
  • la ora 12:53, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit pe DN2, în localitatea Cristești, la un accident rutier în care au fost implicate 2 autoturisme și un TIR. În urma accidentului rutier au rezultat 5 victime conștiente, neîncarcerate. După acordarea primului ajutor medical, cele 5 victime, dintre care și doi minori, au fost transportate la spital.
  • la ora 16:34, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit pe DN28, în localitatea Gorban, la un accident rutier în care au fost implicate 1 autoturism și un microbuz de transport persoane, în urma căruia au rezultat 6 victime conștiente, neîncarcerate. După acordarea primului ajutor medical, cele 6 victime, dintre care și un minor, au fost transportate la spital.
  • 39 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 2 intervenții pentru asistența și salvarea persoanelor – deblocări de uși în vederea facilitării echipajelor medicale sosite la locul solicitărilor.
  • 1 intervenție pentru salvarea animalelor - salvarea unei pisici blocate pe pervazul unui geam la nivelul etajului doi al unei clădiri nelocuite.
  • 2 misiuni de asanare în municipiul Iași. De la fața locului au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare o grenadă de exercițiu și două cartușe.
  • 4 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 4 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași. Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Iași124 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

17 Apr 2024 316

ISU IalomițaDetașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Cotorca,

15 Apr 2024 545

ISU IașiInspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 320 de evenimente

12 Apr 2024 295

ISU Iași224 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în perioada 05 – 07.04.2024

08 Apr 2024 320

ISU IașiAu fost mistuite de flăcări 14 hectare, în localitățile Roșcani, Ciurea, Rediu și orașul Târgu Frumos

05 Apr 2024 377

ISU IașiPe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor

29 Mar 2024 371

ISU Iași2 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale

27 Mar 2024 341

ISU Iași1 misiune de asanare a muniției rămase neexplodate

25 Mar 2024 360

ISU IașiMăsuri de prevenire a incendiilor la gospodăriile populației

13 Mar 2024 442

ISU Iași63 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

12 Mar 2024 375

ISU Iași9 intervenții pentru stingerea incendiilor

08 Mar 2024 453

ISU IașiIntervenții

27 Feb 2024 404

ISU Iași Misiunile pompierilor ieșeni

19 Feb 2024 351

ISU HarghitaPompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu, în comuna Corund

08 Nov 2023 534

ISU Iași S-a intervenit în localitatea Gura Bădiliței, comuna Vânători, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit

25 Oct 2023 564