ISU Iași Misiunile pompierilor ieșeni

BULETIN INFORMATIV NR. 27
195 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în perioada 16 – 18 februarie 2024
 
În perioada 16-18 februarie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 195 de evenimente, dintre care amintim:
  • 5 intervenții pentru stingerea incendiilor:
  • 2 incendii de vegetație uscată în orașul Hârlău și în localitatea Blăgești, suburbie a municipiului Pașcani, în urma cărora au ars aproximativ 6.000 de mp de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • în municipiul Iași, la un depozit de materiale textile, de pe calea Chișinăului. Au ars toate materialele depozitate într-o încăpere de aproximativ 50 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.
  • la un depozit de plante furajere în localitatea Sodomeni, suburbie a municipiului Pașcani. În urma incendiului au ars aproximativ 2 tone de plante furajere și o cabalină a fost găsită carbonizată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.
  • în localitatea Tomești a fost lichidat un incendiu produs la un autoturism și la vegetația uscată din imediata apropiere. În urma incendiului au ars anvelopele mașinii, bancheta spate și 15 mp de vegetație uscată din imediata apropiere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al unui cablu electric defect.
  • 94 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 1 intervenție la un accident rutier produs în municipiul Iași. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice la evenimentul rutier. Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 1 misiune de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în localitatea Cozmești, comuna Stolniceni-Prăjescu. De la fața locului a fost ridicat și transportat în condiții de siguranță, în vederea distrugerii, un proiectil exploziv, calibru 37 de milimetri.
  • 3 intervenții pentru transportul persoanelor supraponderale.
  • exerciții cu forțe și mijloace de intervenție în teren la obiective din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
  • 1 intervenție pentru asigurarea măsurilor specifice la avaria unei rețele de gaz, în localitatea Tomești.
  •  64 de acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
  • 10 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență.
  • 13 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 10 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Inspectorii de prevenire din cadrul inspectoratului au participat la 3 activități de avizare/autorizare și a celor de soluționare a petițiilor din domeniul situațiilor de urgență.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
  • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
  • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Iași Misiunile pompierilor ieșeni

19 Jan 2024 366

ISU Iași Misiunile pompierilor ieșeni

16 Jan 2024 527

ISU Iași Misiunile pompierilor ieșeni

08 Jan 2024 437

ISU IașiMisiunile pompierilor ieșeni cu ocazia trecerii dintre ani

03 Jan 2024 542

ISU Iași Misiunile pompierilor ieșeni cu ocazia trecerii dintre ani

03 Jan 2024 513

ISU Iași Misiunile pompierilor

05 Dec 2023 478

ISU Iași Misiunile pompierilor

03 Nov 2023 559

ISU Iași Misiunile pompierilor

31 Oct 2023 465

ISU Iași Misiunile pompierilor

30 Oct 2023 516

ISU Iași Misiunile pompierilor

27 Oct 2023 432

ISU Iași Misiunile pompierilor ieșeni

26 Oct 2023 484

ISU Iași S-a intervenit în localitatea Gura Bădiliței, comuna Vânători, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit

25 Oct 2023 554

ISU Iași Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis

20 Oct 2023 498

ISU Iași Misiunile pompierilor ieșeni din ultimele 24 de ore

19 Oct 2023 470

ISU Iași Misiunile pompierilor ieșeni din perioada 16 - 17 octombrie 2023

18 Oct 2023 510