ISU Iași9 intervenții pentru stingerea incendiilor

BULETIN INFORMATIV NR. 34
185 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 48 de ore
 
În perioada  06 – 07 martie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 185 de evenimente, dintre care amintim:
  • 9 intervenții pentru stingerea incendiilor:
  •   5 incendii produse la vegetația uscată în localitățile Chicerea, Covasna, Ruginoasa, Mogoșești și Tăutești. În urma incendiilor au ars aproximativ 9 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • 1 incendiu produs la deșeurile dintr-o benă care erau transportate la punctul de salubrizare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.
  • 1 incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Topile. În urma incendiului a ars anexa pe o suprafață de aproximativ 5 mp. Cauza probabilă de produce a incendiului a fost efectul termic al unei sobe cu acumulare de căldură.
  • 1 incendiu produs la o casă din localitatea Valea Lupului. În urma incendiului au ars bunurile dintr-o încăpere. Cauza probabilă de produce a incendiului a fost efectul folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
  • 1 incendiu izbucnit la un punct de colectare a deșeurilor în orașul Târgu Frumos. În urma incendiului au ars aproximativ 10 kg de deșeuri textile. Cauza probabilă de produce a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • 65 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 3 misiuni de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în localitățile Fedeleșeni, Vlădiceni și Ursoaia. De la fața locului au fost ridicate și transportate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii, 3 proiectile explozive și o grenadă defensivă.
  • 1 intervenție la un accident rutier produs în municipiul Iași. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice la evenimentele rutiere și  au extras o victimă prinsă sub un autoturism, în urma căruia echipajul medical SAJ a declarat decesul. Cazul au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 1 recunoaștere în teren și activitate informativă cu forțe și mijloace de intervenție în teren la un obiectiv din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
  • 1 exercițiu cu forțe și mijloace de intervenție în teren la un obiectiv din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
  • 1 misiune pentru transportul persoanelor supraponderale.
  • 1 intervenție pentru asigurarea măsurilor specifice pentru o persoană cu probleme medicale.
  • 76 de acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
  • 17 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență.
  • 10 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 3 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Inspectorii de prevenire din cadrul inspectoratului au participat la 7 activități de avizare/autorizare și a celor de soluționare a petițiilor din domeniul situațiilor de urgență.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
  • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
  • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU IașiInspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 320 de evenimente

12 Apr 2024 256