ISU IașiInspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 320 de evenimente

BULETIN INFORMATIV NR. 56
320 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în perioada 09 – 11 aprilie 2024
 
În perioada , pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 320 de evenimente, dintre care amintim:
  • 9 intervenții pentru stingerea incendiilor:
  • 7 de vegetație uscată, stuf, lăstăriș, mărăciniș și deșeuri în localitățile Strunga, Miroslava, Sârca, orașele Hârlău și Târgu Frumos (2 misiuni), cât și în municipiul Iași. În urma incendiilor au fost mistuite de flăcări 19 hectare de vegetație uscată și aproximativ 8 tone de deșeuri. Cauza probabilă a fost folosirea focului deschis în spații deschise.
  • 1 misiune la gospodăriile cetățenești, fără victime, în localitatea Podu Hagiului, folosirea focului deschis în spații deschise a produs incendiul, în care au ars 3 tone de furaje.
  • 1 intervenție de stingere în localitatea Osoi, unde efectul termic al curentului electric a mistuit acoperișul la două case și diverse bunuri materiale.
  • 7 misiuni de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial în localitățile Moimești (distrugere de muniție – 2 acțiuni), Breazu, Oprișeni, Cornești, Golăiești, Boureni. De la fața locului a fost ridicate și transportate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii, 52 de cartușe, 22 bombe, 4 proiectile, 4 focoase și 2 stabilizatoare pentru bombe.
  • 123 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 5 intervenții la accidente rutiere produse în localitățile Miroslovești, Lețcani și în municipiile Iași (2 intervenții) și Pașcani. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice la evenimentele rutiere. Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 9 recunoașteri în teren și activități de informare preventivă cu forțe și mijloace de intervenție în teren la obiective din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării, în condiții de operativitate și eficiență, a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
  • 3 intervenții pentru transportul persoanelor supraponderale.
  • 2 intervenții pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării pătrunderii echipajelor medicale.
  • 1 misiune pentru degajarea unor elemente de construcție de pe fațada unui bloc din municipiul Iași, strada Sarmisegetuza, care prezenta un pericol iminent pentru pietoni și circulația rutieră.
  • 1 intervenție pentru salvarea unei pisici, în municipiul Iași.
  • 1 intervenție pentru salvarea unui ied, căzut într-un puț în localitatea Todirești.
  • 1 acțiune pentru acordarea asistenței medicale și asigurarea măsurilor specifice în municipiul Iași, strada Ogorului, pentru o victimă, conștientă, cu arsuri de grd. III – IV, pe aproximativ 40% din suprafața corpului ca urmare a unei explozii produse în bucătărie.
  • 108 de acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
  • 27 situații pentru monitorizarea unor situații de urgență și înștiințarea autorităților.
  • 23 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 14 controale și 9 activități de informare  pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
  • App Store - https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906
  • Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Compartimentul Informare și Relații Publice
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU IașiAdmiterea la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești – anul 2024

24 Apr 2024 343

ISU IașiNu lăsaţi incendiile să vă strice sărbătorile!

20 Dec 2023 542

Misiunile pompierilor din Iași în ultimele 24 de ore. Iată care au fost acestea

27 Oct 2023 659

155 de intervenții ale pompierilor din județul Iași în ultimele 72 de ore

11 Sep 2023 800

ISU Iași Admiterea la Academia de Poliție, Facultatea de Pompieri – anul 2023

05 Jul 2023 993

ISU Iași - Recomandări în caz de caniculă

23 Jun 2023 660

ISU Iași - Finala judeţeană a Concursurilor Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă

22 May 2023 680