ISU SuceavaIncendiu în municipiul Câmpulung Moldovenesc

Incendiu în municipiul Câmpulung Moldovenesc
23.10.2023, ora anunțării la 112 - 21:19               
                                   
                                       
Pompierii militari ai Detașamentului Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în municipiul Câmpulung Moldovenesc.
La sosirea echipajelor, ardeau generalizat mai multe construcții anexe dintr-o gospodărie, cu pericol de propagare la vecinătăți.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:30.
Au ars adăpostul de animale, pe o suprafață de 100 de metri pătrați, un depozit de furaje și magazii de lemne, toate pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, circa 30 de metri cubi lemne de foc și circa 500 de kilograme de cereale. De asemenea, flăcările au degradat scule electrice, o drujbă, învelitoare din tablă, precum și garajul gospodăriei, construit din lemn.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau cu izolația deteriorată.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit, bucătăria de vară, o remorcă auto, lemne de foc și altele.
 
 
*   *   *
 
Rugăm cetățenii să trateze recomandările pompierilor profesioniști cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a evita tragediile:
 
La exploatarea instalaţiilor electrice

          – se vor utiliza întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecţiuni sau improvizaţii;
          – se vor utiliza numai siguranţe omologate în tablourile electrice;
          – evitaţi suprasolicitarea instalaţiilor electrice.

 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
 
 
Purtător de cuvânt

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru persoane rănite într-un incendiu devastator la Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava (GALERIE FOTO)

24 Dec 2021 1584

A ars în proporţie de 75% Un microbuz care transporta șase persoane a luat foc în mers

15 Jan 2017 1737