Poliția RomânăUrmărit internațional depistat de polițiști

Nr. 517 din 18 mai 2023
 
 
URMĂRIT INTERNAȚIONAL, DEPISTAT ÎN URMA COOPERĂRII POLIȚIENEȘTI
 
La data de 17 mai a.c., în urma schimbului de informații realizat prin intermediul Biroului Sirene din cadrul centrului de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R., dintre polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și autoritățile judiciare din Croația, un bărbat, bănuit de comiterea unor infracțiuni economice, a fost depistat de către polițiștii Serviciului Rutier.
 
Astfel, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit, pentru control, pe strada Marginii, din municipiul Timișoara, un autoturism condus de cetățean croat, de 54 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că, pe numele acestuia, era emis un mandat european de arestare de către autoritățile din Croația.
 
Bărbatul, în calitate de reprezentant legal al unor societăți comerciale, și-ar fi însușit ilegal sume de bani din fondurile societăților în cauză, săvârșind infracțiunea de deturnare de fonduri, prevăzută de legislația din Croația.
 
De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind sancționat contravențional, cu 1.305 lei.
 
Totodată, permisul de conducere al acestuia a fost reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.
 
Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și predat polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în vederea continuării cercetărilor.

 
A fost  prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, ulterior fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș, în vederea desfășurării procedurilor de predare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania

28 Nov 2023 1275

Bărbat urmărit internațional pentru înșelăciune și fals, depistat în Italia

25 Aug 2023 775

Poliția Română - Urmărit internațional de autoritățile americane, depistat de polițiștii români

31 Mar 2023 652

Român urmărit internațional, din categoria ”most wanted”, prins de polițiști în Italia

05 Jul 2018 1816

Trei bărbați, dați în urmărire de autoritățile din Franța și Germania depistați de polițiștii români

07 Dec 2017 1997

Urmărit internațional de autoritățile din Republica Cehă pentru uciderea unei femei, prins de polițiștii români

21 Dec 2016 1375

Bărbat urmărit internaţional, prins de poliţişti

27 Jul 2016 2113

Criminal de război extradat din România

24 Dec 2015 1698