Sprijinul pe care România îl oferă Ministerului de Interne din Republica Moldova printr-oserie de donații de tehnică

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a avut astăzi, 23 iunie 2014, o discuție telefonică cu omologul său din Republica Moldova, Dorin Recean, având ca subiect sprijinul pe care România îl oferă Ministerului de Interne din țara vecină printr-o serie de donații de tehnică.
Astfel, astăzi, a fost definitivată procedura de donație prin care Ministerul Afacerilor Interne din România a donat către Departamentul Poliției de Frontieră din Republica Moldova două autovehicule de teren Nissan Terrano și două ambarcațiuni de intervenție, în valoare de aproximativ 125.000 de euro.
 
În cadrul discuției cu omologul său moldovean, viceprim-ministrul Gabriel Oprea a subliniat colaborarea foarte bună cu partenerii de la Chișinău: ”Guvernul Victor Ponta  sprijină parcursul european al Republicii Moldova, iar, Ministerul Afacerilor Interne va acorda asistență în toate domeniile din competență, inclusiv prin donații de mijloace de mobilitate terestră și navală, necesare pentru asigurarea securității la frontiera comună”.
 
Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, și ministrul de interne Dorin Recean, au convenit ca anul acesta să mai aibă loc o întrevedere la nivel de miniștri, în care să analizeze posibilitatea unor alte forme de sprijin din partea Ministerului Afacerilor Interne român pentru Ministerul de Interne din Republica Moldova.
 
Materializarea donației de astăzi vine în urma discuțiilor purtate de cei doi oficiali în luna aprilie a acestui an, când ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere la București cu viceprim-ministrul pentru securitate națională.
 
Donația mijloacelor de mobilitate către poliția de Frontieră din Republica Moldova s-a realizat la PTF Sculeni, județul Iași, unde cei doi șefi ai Poliției de Frontieră române și moldovenești au avut o întâlnire operativă.
Cele două delegaţii au discutat despre activităţile desfăşurate şi rezultatele înregistrate pe linia combaterii infracţionalităţii tranfrontaliere, precum şi tendinţele fenomenului infracţional la frontiera comună. Inspectorul general al Poliției de Frontieră Române, chestorul general Ioan Buda, a susținut că aceste mijloace de mobilitate donate astăzi “vor contribui la eficientizarea activităţilor de prevenire şi combatere a criminalităţii transfrontaliere şi de asemenea, la întărirea relaţiilor de cooperare între cele două instituţii”.
 
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApNCu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani

17 May 2024 191

Oficial de la MApN despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani

16 May 2024 390

Perioada de înscriere la concurs la școlile postliceale ale MAI se prelungește

14 May 2024 405

MAI Peste 4500 de șoferi au rămas fără permis în minivacanța de 1 Mai și Paște

07 May 2024 384

MAI În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 579 de permise de conducere

05 May 2024 444

MAI Pe litoral, jandarmii sunt prezenţi în toate staţiunile aglomerate cum sunt Mamaia şi Costineşti (VIDEO)

04 May 2024 448

Județul Constanța Festivalul Hustle din Costinești s-a încheiat fără incidente. Ce spun jandarmii

30 Apr 2024 541

Câți români își serbează onomastica în această zi specială de Florii?

28 Apr 2024 1110

Jandarmii în acțiune la Festivalul Hustle Music din Costinești. Verificări și controale pentru o experiență sigură

28 Apr 2024 510

Ministerul Afacerilor Interne Mobilizare pentru protejarea cetățenilor în week-end-ul de Florii

26 Apr 2024 404

Poliţiştii de frontieră, la datorie în perioada premergătoare sărbătorii Floriilor. Iată ce restricții de circulație vor fi la punctele de frontieră din județul Constanța

26 Apr 2024 411

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, puși sub acuzare în dosarul Mineriadei

25 Apr 2024 531

IPJ SibiuOrganizează recrutarea candidaţilor pentru admiterea în cadrul unităţilor de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne

24 Apr 2024 372

Polițistă din cadrul IPJ Constanța, medaliată cu aur la Campionatul național de tenis de masă al MAI

20 Apr 2024 704

Acțiunea Blocada! 446 de permise de conducere, reținute în ultimele 24 de ore! Cele mai multe pentru depășirea vitezei

20 Apr 2024 496