Impactul modificărilor fiscale dezbătute la Camera Naţională

Bucureşti, 21 martie 2013: Conferinţa „Impactul modificărilor legislative privind aplicarea TVA şi a impozitului pe profit” organizată de Camera Naţională a reunit reprezentanţi ai autorităţilor publice, dl Dan Manolescu, Secretar de Stat, Ministerul Finanţelor Publice, dna Mariana Vizoli, Director, Direcţia de legislaţie în domeniul TVA, Ministerul Finanţelor Publice, dl Viorel Morărescu, Director General, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi dna Cristina Hudac, Tax Manager, Ernst & Young România şi numeroşi oameni de afaceri.
Ca reprezentant autorizat al mediului de afaceri din România, Sistemul Cameral este implicat în organizarea de întâlniri în care reprezentanţii Guvernului răspund întrebărilor oamenilor de afaceri.
“Interesul Sistemului Cameral este justificat şi de faptul că, cel puţin până la sfârşitul anului 2011, România excela printr-un nivel ridicat al fiscalităţii şi, implicit, un nivel ridicat al evaziunii fiscale, ceea ce se traducea prin prezenţa unei economii subterane estimată atunci la 41 miliarde de euro sau aproape de 30% din PIB, conform datelor Comisiei Europene”, a precizat Preşedintele CCI Ilfov, care a apreciat noile măsuri destinate să reducă povara fiscală de pe umerii firmelor din România.
În continuare, domnul Dan Manolescu, Secretar de Stat, Ministerul Finanţelor Publice, a prezentat cele mai importante măsuri fiscale de stimulare a creşterii economice, în special prin introducerea rezultatelor activităţilor de cercetare-dezvoltare. Răspunzând interesului manifestat de participanţi, Domnia Sa a vorbit despre proiectul ambiţios de simplificare şi actualizare a Codului Fiscal, conform normelor europene în vigoare, proiect care va fi lansat în dezbatere publică în această vară. Principala problemă a României o reprezintă viteza de modificare a legislaţiei, care o face greu accesibilă, a precizat Dl Dan Manolescu.
Dna Mariana Vizoli, Director în cadrul Ministerului Finanţelor Publice a prezentat noutăţile majore care influenţează businessul în România, cu accent pe problematica implementării TVA la încasare şi exigibilitatea TVA pentru livrările intracomunitare şi achiziţiile intracomunitare.
Prin proiectul pilot de reducere a TVA la pâine, asemenea multor state din UE, proiect propus de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se intenţionează ca, printr-un efort bugetar estimat la 82 milioane lei, să se reducă evaziunea fiscală în industria pâinii şi a panificaţiei la nivelul de 10-15 %, comparabil cu nivelul UE, cu posibilităţi de creştere a venitului bugetar cu 25 milioane euro şi a venitului minim garantat în România, în paralel cu creşterea calităţii şi securităţii produselor româneşti, după cum a declarat dl Viorel Morărescu, Director General, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Tabloul noutăţilor fiscale a fost întregit cu prezentarea dnei Cristina Hudac, Tax Manager, Ernst & Young referitoare la problematica recuperării pierderilor fiscale de către persoanele juridice în urma operaţiunilor de reorganizare, cu precădere pentru cazurile de diviziune şi fuziune a firmelor, soluţionate prin vânzarea de active.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 483

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 498

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3740

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 600

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 998

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2635

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3616

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 428

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1107

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 971

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 660

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 4674

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1179

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 850

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 799