Autoevaluarea activitatii Departamentului pentru armamente pe anul 2009

 Nr. 52                                               
 25 februarie 2010                              

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

În prezenţa ministrului apărării naţionale Gabriel Oprea şi a reprezentanţilor conducerii structurilor centrale ale ministerului, s-a desfăşurat joi, 25 februarie, autoevaluarea activităţii Departamentului pentru armamente  pe anul 2009.

În cadrul analizei, locţiitorul şefului Departamentului pentru armamente, generalul de brigadă ing. Cătălin-Adrian Moraru, a prezentat modul de îndeplinire a principalilor indicatori de performanţă din domeniile de responsabilitate ce revin Departamentului pentru armamente, respectiv stadiul programelor şi contractelor de achiziţii la sisteme şi echipamente complexe, utilizarea resurselor alocate, coordonarea activităţii de cercetare-dezvoltare şi a învăţământului superior tehnic, asigurarea calităţii şi condiţiilor de metrologie şi standardizare tehnică, precum şi controlul specific pentru importurile şi exporturile de produse speciale.

           Ministrul Gabriel Oprea a apreciat activitatea şi rezultatele obţinute de personalul Departamentului, modul de îndeplinire a obiectivelor şi a indicatorilor evaluaţi, precum şi activitatea generală desfăşurată în anul 2009.

            Domnul Gabriel Oprea a precizat că, în actualul context, Departamentul are o misiune complexă şi dificilă, pentru atingerea standardelor, mereu crescânde, de asigurare a interoperabilităţii şi compatibilităţii cu aliaţii şi partenerii noştri atât în ţară, cât şi în teatrele de operaţii, precum şi în menţinerea cadenţei cu progresul rapid al tehnologiei pe plan internaţional. Referindu-se la situaţia de criză economico-financiară pe care o parcurge ţara noastră, ministrul a accentuat asupra faptului că aceasta determină reprioritizarea şi chiar reeşalonarea unor obiective şi, mai mult decât atât, identificarea acelor metode şi instrumente care să permită utilizarea cu eficienţă maximă a resurselor de care dispune bugetul de stat.

“Ne preocupă în mod deosebit desfăşurarea cu prioritate a programelor de înzestrare ce presupun achiziţii destinate dotării trupelor din teatrele de operaţii, pentru asigurarea tuturor condiţiilor desfăşurării acţiunilor de luptă şi pentru ridicarea gradului de siguranţă şi protecţie a vieţii militarilor noştri pe timpul îndeplinirii misiunilor”, a afirmat ministrul apărării.

Domnul Gabriel Oprea a arătat că prioritatea numărul 1 a Departamentului pentru armamente şi a Ministerului Apărării Naţionale, în ansamblul său, este interesul naţional, iar dotarea cu tehnica şi echipamentele cele mai performante este deosebit de importantă pentru îndeplinirea misiunilor de către luptătorii noştri, în condiţiile unei interoperabilităţi şi compatibilităţi ridicate cu aliaţii şi partenerii noştri.

           Trecând în revistă domeniul coordonării politicilor de achiziţii, Gabriel Oprea a precizat că se impune sprijinirea procesului de restructurare, modernizare şi privatizare a industriei de apărare prin colaborarea specialiştilor departamentului la perfecţionarea cadrului juridic aferent acestui domeniu cu cel din UE şi NATO, implicarea în continuare a operatorilor economici în realizarea programelor de modernizare a înzestrării armatei, cooperarea acestora cu agenţiile NATO şi firmele străine, precum şi prin acţiuni de promovare a produselor specifice la export.

  Ministrul apărării naţionale a asigurat personalul prezent de sprijinul său în realizarea proiectelor şi a exprimat convingerea că modul de acţiune implementat până acum în formarea şi pregătirea specialiştilor şi determinarea acestora pentru lucrul bine făcut sunt elemente esenţiale în asigurarea, menţinerea şi dezvoltarea capabilităţilor Armatei României, în care Departamentul pentru armamente are un rol fundamental.

Biroul de Presă al M.Ap.N.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța radiază Encanto Dance SRL! Firma a avut punct de lucru în Tomis Mall

29 Apr 2024 331

Istoria Dobrogei Vasile Canarache - personaj de legendă. Despre moştenirea istorică lăsată la Constanța

12 Apr 2024 3647

SRI angajează inginer electronist

07 Apr 2024 667

Zeci de elevi intoxicați la Timiș. DSP a intervenit

03 Apr 2024 397

Horoscop pentru duminică, 31 martie 2024. Cheltuielile comune cu alții sunt o temă delicată pentru unii nativi

31 Mar 2024 623

Horoscop pentru sâmbătă, 30 martie 2024. Iată ce le este rezervat zodiilor astăzi

30 Mar 2024 821

SRI angajează! Se cer, printre altele, atenţie la detalii și abilităţi de lucru în echipă!

22 Mar 2024 20652

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 544

Eveniment organizat de Academia Navală „Mircea cel Bătrân" Constanța Master Nav adună studenți și specialiști într-un dialog constructiv (FOTO)

24 Feb 2024 743

SRI angajează! Iată pe ce post și care sunt responsabilităţile

18 Feb 2024 31283

Istoria Dobrogei - Bibliografie Gellius (sec. II) - „Nopțile atice”

17 Feb 2024 5467

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 752

Horoscop pentru miercuri, 07 februarie 2024! Segmentul amoros este sensibil astăzi pentru unii nativi

07 Feb 2024 962

Un important Ordin al Ministrului Dezvoltării ar putea fi anulat la Constanța

05 Feb 2024 782

Vrei să lucrezi la SRI? Acum ai ocazia. Iată ce posturi sunt disponibile!

05 Feb 2024 2776