MApNReuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

Reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina
 
Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru și șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad au participat marți, 19 martie, la cea de-a 20-a reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina, la baza aeriană Ramstein, Germania.
Scopul reuniunii a fost acela de a analiza progresele înregistrate în urma reuniunilor anterioare, de a prezenta aspecte de actualitate și evaluări privind conflictul din Ucraina, precum și stadiul acordării de sprijin de către țările participante.
În intervenția sa, secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale a evidențiat sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei de la începutul războiului, inclusiv prin participarea țării noastre la efortul extins al Uniunii Europene privind instruirea militarilor ucraineni în cadrul misiunii EUMAM UA și la misiunea INTERFLEX, condusă de Marea Britanie. De asemenea, a fost subliniata importanța Centrului de instruire F-16 din România pentru pregătirea piloților români și ucraineni.
În încheierea intervenției sale, demnitarul român a menționat importanța continuării sprijinului pentru Ucraina, la nivel internațional, în contextul de securitate extrem de dificil.
 
 
Biroul de presă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tilvăr la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina „România va continua sprijinul multidimensional pentru Ucraina”

23 Jan 2024 724

MApNÎntrevederea ministrului Angel Tîlvăr cu omologul ucrainean, în marja Grupului de contact pentru Ucraina

20 Sep 2023 483

Ministrul apărării naționale, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

21 Apr 2023 936

Conducerea MApN, la Reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina. Statul român a furnizat adăpost și ajutor pentru mai mult de 3,5 milioane de refugiați ucraineni

15 Feb 2023 974

Ministrul apărării naționale, la Reuniunea miniștrilor apărării din țările membre ale NATO

13 Feb 2023 955

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

20 Jan 2023 1131

Ministrul Apărării Naționale a participat la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

09 Sep 2022 1205