Ministrul Apărării Naționale, Angel Tilvăr la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina „România va continua sprijinul multidimensional pentru Ucraina”

Sursa foto: Facebook



 
  • Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a participat marți, 23 ianuarie, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina, desfășurată în format videoconferință și condusă de secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III, potrivit MApN.

Cele aproximativ 50 de state participante au transmis un mesaj de solidaritate și unitate în continuarea sprijinului pentru Ucraina, prin dezvoltarea unor inițiative comune cu relevanță pentru Kiev.

„În cadrul acestei noi reuniuni am analizat progresele înregistrate în urma întâlnirilor anterioare, am discutat pe marginea situației de securitate actuale din regiune și despre nevoile de sprijin ale partenerului ucrainean”, a subliniat ministrul Tîlvăr.


Ministrul român al apărării a condamnat, în intervenția sa, atacurile rusești repetate împotriva civililor și a infrastructurii critice ucrainene și a reiterat sprijinul ferm al țării noastre pentru Ucraina, fiind evidențiată intensificarea dialogului politico-militar și diplomatic, la nivel bilateral. Angel Tîlvăr a reliefat implicațiile acestor atacuri pentru securitatea regională, evidențiind importanța susținerii Ucrainei în consolidarea capacității de apărare în fața agresorului, conform sursei.

„România va continua sprijinul multidimensional pentru Ucraina. La aproape doi ani de la declanșarea războiului de agresiune de către Federația Rusă, poporul ucrainean continuă să dea dovezi de curaj și reziliență și este important să continuăm să răspundem împreună nevoilor de sprijin”, a transmis ministrul român în cadrul reuniunii.


Ministrul Tîlvăr a evidențiat eforturile întreprinse de România pe palierul instruirii militarilor ucraineni, în cadrul misiunii Europene EUMAM Ucraina și Operației INTERFLEX coordonată de Marea Britanie. Totodată, a subliniat rolul important al Centrului European de Instruire F-16 din România, fiind prezentate eforturile realizate pentru ca și piloții ucraineni să poată începe instruirea în această facilitate.
 
 
 Citește și
Reuniune de lucru pe teme din domeniul sănătății și asistenței sociale
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 544

Ministrul Apărării Naționale, Tilvăr va fi prezent la exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

11 Apr 2024 468

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, prezent la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu în cadrul unei ceremonii

09 Apr 2024 458

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr „Postura NATO de apărare și descurajare în regiunea Mării Negre rămâne vitală”

05 Apr 2024 478

MApN Situația de securitate din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest, discutată de ministrul Tilvăr cu omologul său austriac

22 Feb 2024 725

Ministrul Apărării Naționale, întrevedere cu un fost secretar de stat SUA „Proiectul de modernizare a Bazei 57 „Mihail Kogălniceanu” vizează consolidarea infrastructurii aeriene“

16 Feb 2024 786

Angel Tîlvăr Capabilităţi militare produse în România înseamnă locuri de muncă pentru români

25 Jan 2024 747

Premierul Marcel Ciolacu, la sediul MAPN Condiţiile de muncă și de viață ale militarilor și nevoile de înzestrare ale Armatei, printre subiectele discutate

24 Jan 2024 711

MApN Videoconferința ministrului apărării naţionale cu omologul ucrainean. Dezbatere strategică online

16 Jan 2024 621

Ministrul apărării naționale a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

12 Jan 2024 639

Angel Tîlvăr „România depune, alături de aliați, toate eforturile pentru o navigație sigură în Marea Neagră.”

11 Jan 2024 601

Ministrul Apărării „România a devenit al 15-lea membru al celui mai puternic grup naval de lovire al Alianței (STRIKFORNATO)“

11 Jan 2024 663

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu ambasadorul Japoniei la București

09 Jan 2024 671

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr „Componenta de apărare cibernetică a cooperării militare dintre România si Luxemburg trebuie aprofundată!”

08 Jan 2024 827

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu reintroducerea stagiului militar obligatoriu în România?

07 Jan 2024 1667