Ministrul Apărării „România a devenit al 15-lea membru al celui mai puternic grup naval de lovire al Alianței (STRIKFORNATO)“

Foto: Facebook/Angel TîlvărMinisrul Apării Naționale, Angel Tîlvăr a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care a salutat faptul că România a devenit al 15-lea membru al Forței pentru Sprijin și Lovire a NATO (STRIKFORNATO), cel mai puternic grup naval de lovire al Alianței.

„Este un pas care întărește și mai mult parteneriatul dintre Forțele Navale Române și #STRIKFORNATO. Împreună suntem mai puternici și apărăm și mai bine flancul estic al Alianței și regiunea Mării Negre.
Pentru România, momentul este cu atât mai important cu cât anul acesta se împlinesc 20 de ani de când țara noastră a aderat la #NATO“ - a precizat ministrul Angel Tîlvăr.


Reamintim că șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a participat miercuri, 10 ianuarie, în Oeiras, Portugalia, la ceremonialul de ridicare a drapelului național al României, la sediul Comandamentului Forței pentru Sprijin și Lovire a NATO – STRIKFORNATO.

„Astfel, la începutul anului în care se împlinesc două decenii de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică, țara noastră a devenit al XV-lea membru al celui mai puternic grup naval de lovire al NATO. 

Parteneriatul dintre Forțele Navale Române și STRIKFORNATO a început în urmă cu mai bine de un an, inclusiv prin participarea cu ofițeri la activitățile și misiunile executate de Comandamentul Aliat Întrunit, în zona de responsabilitate a NATO.
           
STRIKFORNATO reprezintă Comandamentul Aliat Întrunit, cu accent pe domeniul maritim, care înglobează capabilități cu capacitate foarte ridicată de lovire, precum grupuri de luptă a portavioanelor, grupuri expediționare și grupuri de lovire formate din crucișătoare, distrugătoare și fregate, a mai punctat sursa citată. 

Totodată, viceamiralul Mihai Panait a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său din Portugalia, amiralul Henrique Eduardo Passaláqua de Gouveia e Melo, pe parcursul căreia s-au discutat aspecte legate de consolidarea cooperării dintre Forțele Navale Române și cele ale Portugaliei“ - , transmite un comunicat din partea MApN. 


Citește și: 

România a devenit al XV-lea membru al Forței pentru Sprijin și Lovire a NATO - Strikfornato
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN România a devenit al XV-lea membru al Forței pentru Sprijin și Lovire a NATO - Strikfornato

10 Jan 2024 705