MApN Situația de securitate din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest, discutată de ministrul Tilvăr cu omologul său austriac
 
  • Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr a efectuat joi, 22 februarie, o vizită de lucru în Austria, la invitația omologului austriac, Klaudia Tanner. Pe timpul vizitei, ministrul a fost însoțit de Eduard Bachide, secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, și de alți reprezentanți ai conducerii unor structuri centrale ale MApN.

În cadrul întâlnirii bilaterale, cei doi oficiali au abordat subiecte de interes comun pentru securitatea și cooperarea în domeniul apărării pentru cele două state, potrivit MApN, într-un comunicat remis.
 
Conform sursei menționate, dialogul s-a concentrat pe situația de securitate din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest, în contextul războiului din Ucraina, precum și pe cooperarea în cadrul inițiativelor și angajamentelor operaționale din domeniul Politicii de securitate și apărare comună a Uniunii Europene.

Ministrul român al apărării a apreciat cooperarea dintre militarii români și austrieci în cadrul angajamentelor operaționale ale UE în Balcanii de Vest, făcând referire la participarea consistentă a României și Austriei în cadrul Misiunii EUFOR ALTHEA din Bosnia și Herțegovina și în cadrul Misiunii Kosovo Force (KFOR), sub comanda NATO.

„România este unul dintre principalii contributori la EUFOR ALTHEA, având dislocați în teatrul de operații peste 400 de militari. Totodată, din mai 2023, pentru un an, România deține și funcția de șef de stat major al EUFOR. Rămânem ferm angajați în cadrul operației, care are un rol cheie în sprijinirea autorităților locale, în menținerea unui mediu stabil și sigur. Participarea forțelor noastre armate la misiuni în comun reflectă angajamentul României și Austriei pentru consolidarea securității regionale și contribuie la sporirea interoperabilității”, a subliniat ministrul apărării naționale.


În final, a fost trecut în revistă stadiul relațiilor de cooperare în domeniul apărării, cei doi oficiali convenind asupra necesității consolidării cadrului normativ bilateral și continuării cooperării pe teme de interes comun privind securitatea regională.

După întrevederile oficiale de la sediul Ministerului Apărării, ministrul Tîlvăr a depus  o coroană de flori în cadrul unui ceremonial militar, organizat la Parcela de onoare a eroilor romani, amplasată în Cimitirul Central din Viena.

„Sunt recunoscător pentru angajamentul și dedicarea în conservarea, protejarea și promovarea obiectivelor comemorative românești de pe teritoriul Republicii Austria. Aceste eforturi sunt esențiale în perpetuarea memoriei eroilor români căzuți la datorie în războaie și în educarea tinerei generații despre sacrificiul acestora”, a transmis ministrul Tîlvăr.


Citește și
Sprijin NATO pentru securitatea României. Focus pe Zona Dunării și Mării Negre

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul din Constanța, declinat la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Apr 2024 689

MApN Primele aeronave F-16, cumpărate din Norvegia, au aterizat la Câmpia Turzii

19 Apr 2024 479

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 503

MApN23 aprilie - 165 de ani de existență a Forţelor Terestre Române

19 Apr 2024 270

MApNExercițiu de instruire cu termen scurt de notificare, în județul Tulcea

19 Apr 2024 284

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 419

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 792

MApNÎntâlnirea conducerii MApN cu președinții comisiilor de apărare ale Parlamentului României

17 Apr 2024 314

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 253

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu omologul din Regatul Țărilor de Jos

16 Apr 2024 242

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 522

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 814

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 522

MApN Media Day la Exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

12 Apr 2024 315

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 850