LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

  • Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, Kathleen Kavalec a venit în vizită, astăzi, 17 aprilie 2024, la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, la un eveniment organizat de Ministerul Apărării Naționale (MApN).
Vizita ambasadorului Kavalec sprijină eforturile Guvernului României de a-și moderniza și consolida capacitățile de apărare.
 

„Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu găzduiește cea mai mare prezență militară a SUA în România și este un simbol al angajamentului SUA față de securitatea României și tratatul NATO. Ambasadorul SUA va profita de ocazie pentru a se întâlni și saluta cu membrii militarilor americani și români staționați la Baza Aeriană M.K., într-o vizită de moral”, transmite un comunicat al MApN.


În cadrul evenimentului, Ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec, a susținut scurte remarci alături de Comandantul Bazei Aeriene Mihail Kogalniceanu, Comandor Nicolae Crețu.

La final, Ambasadorul SUA  s-a urcat într-un elicopter pentru un zbor de recunoaștere.

Evenimentul de astăzi a avut loc ca urmare a întrevederii ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, de luni 15 aprilie 2024, cu ES Kathleen Kavalec, prilej cu care au fost abordate subiecte importante pe dimensiunea de apărare, precum situația actuală de securitate din regiunile Mării Negre și Orientului Mijlociu, aspecte privind planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu și perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării, a transmis MApN.


Ministrul Apărării Naționale a mulțumit oficialului american pentru dialogul constant și coordonarea strânsă, aspecte esențiale într-un mediu de securitate aflat într-o continuă schimbare, care întăresc și mai mult Parteneriatul Strategic dintre cele două state.

În context, ministrul Tîlvăr a reiterat importanța prezenței trupelor SUA în România, complementară capabilităților de descurajare şi apărare ale NATO, apreciind profesionalismul forțelor americane. „Aceste dislocări reprezintă încă o dovadă a solidarității și angajamentului SUA față de regiunea Mării Negre, iar contribuția persistentă este fundamentală în descurajarea acțiunilor Federației Ruse în regiune”, a arătat ministrul apărării naționale.

De asemenea, ambii oficiali au concluzionat că oferirea unei asistențe internaționale multidimensionale continue este esențială pentru susținerea Ucrainei în efortul defensiv și pentru restabilirea ordinii și stabilității regionale și internaționale.

În finalul întrevederii, ambele părți au convenit continuarea dialogului în vederea dezvoltării priorităților comune în perspectiva Summit-ului NATO din luna iulie, de la Washington.

UPDATE: 

Ambasadorul a făcut cunoștință cu militarii SUA aflați în baza de la Mihail Kogălniceanu. 

„Am venit aici pentru că România și SUA sunt în parteneriat strategic. Am avut ocazia să văd ce s-a făcut aici în bază și ce bine lucrăm împreună. Vreau să felicit România pentru cei 20 de ani în cadrul NATO. Suntem mai puternici împreună ca aliați NATO. Felicitări! - Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec“ - a precizat ambasadorul SUA. 

„Prezența partenerului SUA în baza noastră este cu mult înainte de cei 20 de ani. Ne bucurăm de prezența partenerului nostru în Bază. Suntem împreună pentru a construi capabilități nu numai pentru România, cât și pentru NATO“ - a menționat Comandantul Bazei Aeriene Mihail Kogalniceanu, Comandor Nicolae Crețu.Citește și 

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu​

 


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Încă o dronă a fost observată în zona Bazei Aeriene 57 „Mihail Kogălniceanu”!

18 Apr 2024 1016

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 503

Drone observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu în apropierea aeroportului!

16 Apr 2024 633

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

16 Apr 2024 561

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 653

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, prezent la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu în cadrul unei ceremonii

09 Apr 2024 506

Judecătoria Constanța validează dosarul motorinei de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu! (MINUTĂ)

06 Apr 2024 726

Ceremonie de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

05 Apr 2024 622

Escadrila 572 Elicoptere și scafandrii de luptă. Activități de instruire în Portul Maritim Constanța (FOTO)

03 Apr 2024 569

Începe judecata militarilor de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” suspectați de furt de motorină. Decizia nu este definitivă

21 Mar 2024 824

Deputatul Bogdan Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 859

Societatea Astralink, înființată recent în localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

08 Mar 2024 1152

Vizită oficială la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu! (FOTO)

04 Mar 2024 998

Baza 57 Aeriană continuă campania de recrutare la Constanța

17 Feb 2024 2271

Ministrul Apărării Naționale, întrevedere cu un fost secretar de stat SUA „Proiectul de modernizare a Bazei 57 „Mihail Kogălniceanu” vizează consolidarea infrastructurii aeriene“

16 Feb 2024 827