Ministerul Comunicatiilor şi Societăţii Informaţionale a lansat Ghiseul.ro

București, 30 martie, 2011. Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a lansat astăzi Ghișeul.ro, sistemul național electronic de plată online a taxelor și impozitelor cu cardul bancar (SNEP). Cetățenii romani, având domiciliul în Târgu Mureș, Sectoarele 2 si 6 din București sunt primii care vor putea accesa acest serviciu pentru plata online a taxelor, impozitelor și amenzilor. În plus, tot de astăzi, prin intermediul Ghișeul.ro pot fi achiziționate de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică domenii de Internet din spatiul .RO.

„Ghișeul.ro rezolvă dintr-o dată mai multe probleme, atât ale cetățenilor cât și ale administrațiilor locale, aducând un plus de confort, siguranță și rapiditate în ceea ce privește plata taxelor și impozitelor", declară Valerian Vreme, Ministrul Comunicațiilor şi Societăţii Informaţionale. „Cozile interminabile de la ghișee vor fi de domeniul trecutului iar timpul alocat plăților și stresul cetățenilor se reduce considerabil."

Proiectul, angajat public de MCSI anul trecut, a prins contur cu sprijinul Asociației Pentru Plăți Electronice din Romania (APERO) care a pus la dispoziția administrațiilor locale Ghișeul.ro în mod gratuit.

"Credem că accesarea online a acestui serviciu este un beneficiu nu numai pentru clienții noștri, cât pentru toți cetățenii României, dar și pentru administrațiile locale", declară Adrian Apolzan, Președinte APERO."Să nu uităm că foarte mulți români aflați peste hotare erau nevoiți să vină în România pentru plata taxelor și impozitelor. Iar cel care deținea un apartament în București, dar și casa parintească din Sighișoara, trebuia să se deplaseze în două locuri, la distanțe foarte mari unul de celălalt, pentru a achita aceleași impozite."

Prin intermediul Ghișeul.ro, câștigul cetățeanului constă în economii de timp, dar și de bani, datorită posibilității de a efectua plățile oriunde, oricând, inclusiv cu carduri emise de bănci din străinatate. Datele cu caracter personal ale cetățeanului rămân confidențiale, siguranța platformei fiind confirmată de MasterCard și Visa, cele mai importante scheme internaționale de carduri. Administrațiile locale beneficiază la rândul lor de acest sistem prin reducerea timpului de colectare a taxelor și a costurilor aferente colectării.

Platforma Ghișeul.ro urmează a fi extinsă pe parcursul acestui an în cât mai multe administrații locale, urmând ca în 2012 acestea să fie acoperite în totalitate. În prima etapă, în sistem vor intra orașele cu peste 150.000 de locuitori. A doua etapă va include înregistrarea orașelor cu până la 150.000 de locuitori iar apoi, în cel mult alte 6 luni, va urma integrarea comunelor și a instituțiilor publice nevizate de primele două etape.

„Sistemul este foarte ușor de implementat de către orice administrație locală", adaugă Valerian Vreme. „Am gândit și dezvoltat Ghișeul.ro astfel încât, până anul viitor, toți cetățenii României să poată accesa serviciile sale. Pentru aceasta, Primăriile trebuie doar să se înroleze în sistem din proprie inițiativă, sau la solicitarea cetățenilor pe care îi reprezintă."

APERO, asociaţie profesională neguvernamentală ce are ca obiectiv promovarea plăţilor electronice, este constituită de către cele mai importante bănci, scheme internaţionale de carduri (MasterCard si Visa), procesatori și furnizori de tehnologie.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitaţi www.mcsi.ro.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoria Dobrogei Vasile Canarache - personaj de legendă. Despre moştenirea istorică lăsată la Constanța

12 Apr 2024 3043

SRI angajează inginer electronist

07 Apr 2024 648

Zeci de elevi intoxicați la Timiș. DSP a intervenit

03 Apr 2024 382

Horoscop pentru duminică, 31 martie 2024. Cheltuielile comune cu alții sunt o temă delicată pentru unii nativi

31 Mar 2024 604

Horoscop pentru sâmbătă, 30 martie 2024. Iată ce le este rezervat zodiilor astăzi

30 Mar 2024 804

SRI angajează! Se cer, printre altele, atenţie la detalii și abilităţi de lucru în echipă!

22 Mar 2024 20597

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 533

Eveniment organizat de Academia Navală „Mircea cel Bătrân" Constanța Master Nav adună studenți și specialiști într-un dialog constructiv (FOTO)

24 Feb 2024 732

SRI angajează! Iată pe ce post și care sunt responsabilităţile

18 Feb 2024 31267

Istoria Dobrogei - Bibliografie Gellius (sec. II) - „Nopțile atice”

17 Feb 2024 5449

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 746

Horoscop pentru miercuri, 07 februarie 2024! Segmentul amoros este sensibil astăzi pentru unii nativi

07 Feb 2024 953

Un important Ordin al Ministrului Dezvoltării ar putea fi anulat la Constanța

05 Feb 2024 775

Vrei să lucrezi la SRI? Acum ai ocazia. Iată ce posturi sunt disponibile!

05 Feb 2024 2758

Gala Dark Knights 2024 la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 770