Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a prezentat priorităţile Guvernului tinerilor diplomaţi acreditaţi la Berlin

Direcţia de Comunicare, Dialog Social şi Relaţia cu Parlamentul
 
COMUNICAT DE PRESĂ
8 mai 2013
 
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a prezentat priorităţile Guvernului tinerilor diplomaţi acreditaţi la Berlin

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a avut astăzi, 8 mai a.c., la Palatul Victoria, o întrevedere cu Grupul Diplomaţilor Alumni din cadrul programului german „Diplomatenkolleg”. La întrevedere, în cadrul căreia partea română a prezentat principalele obiective ale Guvernului, au participat 38 de diplomaţi din Europa Centrală şi de Est, Caucaz şi China.
Relaţia cu Germania este una specială, este printre cele mai importante şi complexe relaţii ale României cu un stat membru UE. Mă refer, în principal, la profunzimea relaţiilor economice dintre cele două ţări, dezvoltate substanţial în ultimii ani, care au făcut ca Germania să devină, în prezent, primul partener comercial al României.”, a declarat viceprim-ministrul român la debutul întâlnirii.
Liviu Dragnea a asigurat partea germană de interesul Guvernului pentru menţinerea unui mediu economic stabil şi predictibil, care să încurajeze investiţiile nemţeşti în România, în special în domeniile infrastructurii, transporturilor, energiei, agriculturii, etc. De asemenea, vieprim-ministrul şi-a arătat interesul faţă de deschiderea filialelor băncilor germane în România, care ar facilita firmelor germane serviciile necesare. A fost subliniată şi valoarea sprijinului german pentru materializarea proiectului de modernizare a infrastructurii Dunării, din cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării.
Unul din obiectivele majore ale Guvernului, anunţat încă de la începutul mandatului, îl reprezintă regionalizarea. Este un proiect important nu doar pentru o dezvoltare echilibrată a teritoriului, şi o funcţionalitate unitară a sistemelor publice locale, ci şi în contextul descentralizării şi reformei administraţiei publice. Vorbim, practic, despre faptul că,odată cu regionalizarea, este oportun să demarăm şi procesul de reformă administrativ-teritorială, ca să asigurăm şi în România condiţiile pentru a fi în concordanţă cu noile perspective de dezvoltare din UE.”, a afirmat Liviu Dragnea.
Viceprim-ministrul a menţionat şi importanţa creşterii gradului de absorbţie a fondurilor europene, prin simplificarea procedurilor de achiziţii publice, precum şi prin transparentizarea sistemului de integritate. La finalul prezentării, Liviu Dragnea a amintit că România a semnat cu ambasadele Olandei, Germaniei şi Finlandei un protocol pentru implementarea unui program anticorupţie. Programul contribuie la definitivarea şi implementarea strategiei împotriva corupţiei, care să ajute România la alinierea standardelor europene din această perspectivă.
Întâlnirea a fost una activă, diplomaţii s-au arătat foarte interesaţi de subiectele abordate şi au mulţumit pentru oportunitatea acestei întrevederi.
* * *
Programul „Diplomatenkolleg”, organizat de Ministerul Afacerilor Externe din Germania în colaborare cu Fundaţia Robert Bosch şi Societatea Germană pentru Politică Externă, se desfăşoară anual şi reprezintă un program de pregătire profesională pentru tineri diplomaţi străini acreditaţi la Berlin. Fiecare ediţie include şi o deplasare a cursanţilor într-una din ţările din care aceştia provin, pentru a cunoaşte aspecte de actualitate aflate pe agenda statului respectiv.
 

Serviciul Comunicare

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă lângă o stație GPL O camionetă, cuprinsă de flăcări, pe Șoseaua Mangaliei! (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1378

Mai multe mașini avariate în zona unor localuri din Constanța (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 1949

Știri Constanța azi UPDATE. LIVE VIDEO. Accident rutier mortal, la ieșire din 2 Mai spre Mangalia. Mașină răsturnată (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 8815

Horoscop pentru luni, 29 aprilie 2024. Segmentul financiar atrage atenția în mod deosebit unuia dintre nativii zodiacului

29 Apr 2024 534

Știri Constanța azi Accident mortal în Sinoe! Un tânăr de doar 21 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 6520

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 516

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 525

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3772

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 613

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 1043

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2673

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3668

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 443

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1150

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 988