Intalnire intre Elena Udrea si Anastassios Bougas

Direcţia Comunicare

Comunicat de presă
27 ianuarie 2010

Întâlnire între Elena Udrea şi Anastassios Bougas

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, s-a întâlnit marţi, 26 ianuarie 2010, la sediul instituţiei, cu Anastassios Bougas, şeful unităţii pentru România din cadrul Direcţiei Generale pentru Politici Regionale a Comisiei Europene.
În cadrul întâlnirii, doamna ministru i-a mulţumit domnului Anastassios Bougas pentru sprijinul constant oferit în eforturile de integrare şi dezvoltare a ţării şi a apreciat că domnia sa este un prieten important al României.
  La rândul său, Anastassios Bougas si-a manifestat aprecierea faţă de echipa care implementează Programul Operaţional Regional, program care, în opinia sa, este cel mai performant dintre programele operaţionale implementate în acest moment în România. “Unul dintre secretele succesului pe termen lung este păstrarea echipei performante” a declarat oficialul european, iar ministrul român l-a asigurat de stabilitatea personalului şi a structurii care se ocupă cu gestionarea programului.
Stadiul implementării proiectelor de pe Axa 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, a figurat pe agenda discuţiilor dintre cei doi responsabili, ministrul Elena Udrea subliniind că acest domeniu va beneficia de o atenţie deosebită în acest an, ea având deja o serie de discuţii cu cei responsabili pe acest subiect.
De asemenea, Anastassios Bougas şi-a manifestat îngrijorarea faţă de posibilitatea autorităţilor locale a asigura partea lor de finanţare pentru implementarea proiectelor, precum şi faptul că blocajul de pe piaţa bancară împiedică beneficiarii să acceadă la creditele care I-ar putea ajuta în cofinanţare. Elena Udrea şi-a afirmat angajamentul pentru o abordare constructivă a situaţiilor apărute în implementare. “Trebuie să fim creativi pentru a găsi soluţii la problemele apărute, mai ales la dificultăţile autorităţilor locale de a asigura cofinanţarea proiectelor, însă în limitele impuse de Fondul Monetar Internaţional. Principalul meu obiectiv este accesarea fondurilor europene disponibile. În ceea ce priveşte dezvoltarea regională, consider că aceasta trebuie să plece de la resursele existente în turism ” a declarat ministrul Elena Udrea.
Cei doi demnitari au concluzionat că au un set de obiective comune care cuprind în principal utilizarea eficientă a banilor europeni alocaţi POR şi progresul României. Elena Udrea şi Anastassios Bougas şi-au exprimat disponibilitatea pentru o colaborare strânsă, pe baza acestor obiective comune şi având drept scop absorbţia integrală a banilor europeni puşi la dispoziţie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța joacă pentru locul trei pe țară. „Din nou în careul de ași!“

19 May 2024 376

Handbal CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 558

Fotbal Campioanele de la Farul Constanța au dansat și au cântat la vestiare pe melodia „Made in Romania“ (VIDEO)

18 May 2024 684

LIVE TEXT. Sărbătoare pe litoral Fotbalistele de la Farul Constanța au primit trofeul de campioane (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2024 789

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 2415

Cu prilejul Jocurilor Olimpice Loteria Română lansează lozul TEAM ROMANIA

16 May 2024 388

Farul Constanța Spectacol pirotehnic la festivitatea de premiere a campioanelor României. Cine participă de la FRF

16 May 2024 595

Farul Constanța Under-18 a pierdut finala Cupei de Tineret, dar vrea să-și ia revanșa în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO)

16 May 2024 642

Festivitate la baza Academiei Hagi Fotbalistele de la Farul Constanța primesc trofeul, medaliile și tricourile cuvenite campioanelor (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 May 2024 929

ZIUA Electorală Ioan Alexandru Picu, despre proiecte ambițioase pentru atragerea investitorilor și revitalizarea Palatului Copiilor (VIDEO)

15 May 2024 925

LIVE TEXT Stelian Ion, candidatul din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța prezintă subiecte de interes local (Galerie FOTO)

15 May 2024 733

Oină Constanța Echipa Liceului Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârșova, medaliată la faza națională a ONSS 2024 (GALERIE FOTO)

15 May 2024 830

Intervenție în premieră pentru echipa Heka Hospital Constanța! Viața unui pacient de 45 de ani a fost salvată

14 May 2024 1067

DGASPC Constanța face precizări despre situația copiilor intoxicați (VIDEO)

14 May 2024 552

ZIUA Electorală De la antreprenoriat la politică. Ioan Picu, despre proiectul său de suflet - Palatul Copiilor din Constanța!

14 May 2024 950