CharityGift.ro publica raportul donatiilor si vanzarilor lunii februarie - 16.03.2009

            CharityGift.ro publica raportul donatiilor si vanzarilor lunii februarie               

Bucuresti – 16 martie 2009  Proiectul de voluntariat Charitygift.ro functioneaza ca un magazin online in care toate produsele contin donatii. Raportul de activitate pentru luna februarie, realizat cu ajutorul unei firme specializate in servicii de audit, poate fi consultat pe site, la sectiunea „raport”. Prin acest document se certifica vanzarile si donatiile efectuate prin intermediul proiectului, pentru ca atat furnizorii, cat si clientii, donatorii si voluntarii sa poata verifica respectarea angajamentelor. Raportul contine informatii despre valoarea totala a produselor vandute si procentele donate, rezultate in urma vanzarii, altfel spus, platile efectuate de catre CharityGift.ro catre fiecare cauza sustinuta si catre furnizori. Cel mai important lucru care reiese din acest raport este faptul ca nu exista comisioane sau alte taxe ascunse.

Cea mai mare donatie s-a indreptat luna trecuta catre Asociatia „Cutu, cutu”, donatie de peste 400 lei. Totalul vanzarilor din luna februarie s-a ridicat la peste 5400 lei, din care au fost donati 1025.91 lei catre 17 fundatii. Donatiile provin din comenzi ale unor companii dar si persoane fizice care au inteles importanta acestui proiect si au preferat sa comande produse (cadouri de Martisor) prin CharityGift.ro.

Categoriile de produse favorite au fost cele de accesorii, ceaiuri, obiecte fabricate in ateliere lucrative, cadouri pentru copii si genti. Cel mai scump produs vandut pe CharityGift.ro a fost o geanta  de 149 lei, ce contine o donatie de 10% catre Fundatia Daisy Hope.

Comanda se achita curierului la livrare iar suma incasata este transferata de firma de curierat in contul Asociatiei CharityGift.ro. La sfarsitul fiecarei luni, se calculeaza suma totala rezultata din vanzarea de produse pentru fiecare furnizor si se achita procentul donat catre fundatia indicata de acesta iar restul sumei revine integral furnizorului.

„Publicarea raportului se va face lunar tocmai pentru a asigura o transparenta totala privind activitatea voluntarilor dar mai ales pentru a sublinia faptul ca nu se percepe niciun comision de la furnizori, cumparatori sau beneficiari pentru aceste servicii. Produsele au acelasi pret ca si in alte magazine numai ca a cumpara un produs care contine o donatie sau a-l cumpara de la alt magazin devine o optiune personala.” declara Nicoleta Talpes, initiatorul proiectului.

Asociatia „Cutu, cutu” deruleaza trei programe: sterilizarea cainilor fara stapan alaturi de Primaria Generala a Capitalei, adoptia cainilor fara stapan prin programul “Un culcus pentru orice catelus”, un program de informare si educare a populatiei in privinta relatiei cu animalutele comunitare. Asociatia desfasoara lobby pe langa instituţiile autoritatii publice pentru urgentarea adoptarii cadrului legislativ privind protecţia animalelor.

„Asociatia Cutu, cutu considera ca acest proiect contribuie la schimbarea in bine a unor stari de lucruri in comunitatea in care traim. Speram ca proiectul sa adune in jurul lui cat mai multi oameni, din cat mai multe domenii. Modalitatea prin care a ales sa ajute proiectul este unica in peisajul caritabil romanesc.” spune Marcela Lungu, presedintele asociatiei.

Raportul de activitate este realizat pro-bono de Pozitiv Audit Expert, societate din cadrul Audit Star Expert, care se ocupa cu auditul financiar intern, extern si pe sectiuni. Raportul va fi publicat la inceputul fiecarei luni pe CharityGift.ro.

CharityGift.ro este un proiect de voluntariat 100%, dedicat responsabilizarii individuale si sociale. CharityGift.ro functioneaza ca un magazin online, o platforma pentru expunerea de produse din partea furnizorilor  care astfel se angajeaza sa directioneze, partial sau in totalitate, contravaloarea acelor produse unor cauze sociale pe care aleg sa le sustina. Din momentul lansarii si pana astazi, www.charitygift.ro a inregistrat peste 27.427 de vizite si 20.342 de vizitatori unici, din peste 60 de tari. In ultimele trei luni, prin intermediul CharityGift.ro, s-au vandut produse in valoare de peste 10.950 lei.

Tea Vasilescu
Coordonator Proiect

Email: tea.vasilescu@charitygift.ro
mobil: 0726 184 858
www.charitygift.ro
Twitter: http://www.twitter.com/charity_gift


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Acționarii companiei Șantierul Naval 2 Mai SA, convocați la AGA! Se discută acordul-cadru pentru serviciile juridice

08 May 2024 1435

Firme Constanța AGA la Alliance Qwest Company SA, fondată de Mirea, Mazăre, Constantinescu, Secărea. Se repartizează profitul

06 May 2024 992

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 491

Afaceri Constanța Punct de lucru al SC Vivinco Winery SRL deschis la Murfatlar

01 May 2024 590

Firme Constanța Sterk Plast SRL nu mai este administrată de Erkan Genc

01 May 2024 468

Firme Constanța Acționarii Granat SA, convocați la AGA! Se decide repartizarea profitului companiei

28 Apr 2024 449

Decizii AGA Asociatul minoritar, municipiul Constanța a încasat în ultimii ani dividende de aproape 2 milioane de lei de la Telegondola-Mamaia SRL

22 Apr 2024 463

Firme Constanța AGA Vinvico SA! Se stabilește bugetul pe 2024

21 Apr 2024 529

Firme Constanța AGA la Șantierul Naval 2 Mai SA! Acționarii, chemați să stabilească repartizarea profitului din 2023 și fixarea dividendului

19 Apr 2024 594

Transilvania Investments Alliance SA contestă convocatorul AGA a Neptun Olimp SA. Dosarul, pe masa Tribunalului Constanța

19 Apr 2024 610

Ce au decis magistrații în cauza Matichescu &Micu vs. AGA Airtours SRL

12 Apr 2024 628

Firme Constanța Acționarii Neptun-Olimp, convocați în AGA. Vor supune la vot închirierea terenului Complexului Maramureș din Olimp

05 Apr 2024 482

Convocator privind Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SC CAMPIO ICM SA

03 Apr 2024 417

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 604

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 766