Cine conteaza in zilele desfasurarii Forumului de la Davos? - 28.01.2009

World Vision Romania                                                                                                                      
28.01.2009
Comunicat de presă

Cine contează în zilele desfăşurării Forumului de la Davos?
World Vision International lansează această întrebare în cadrul unui raport cu acelaşi titlu trimis şefilor de state din întreaga lume.


În perioada 28 ianuarie -1 februarie 2009 se va desfăşura la Davos, în Elveţia, Forumul Economic ale cărui discuţii se vor concentra pe dezbaterea crizei economice mondiale.
În ziua în care începe întâlnirea anuală a Forumului Economic de la Davos, World Vision România, alături de alte o sută de birouri World Vision din tot atâtea ţări, vor adresa întrebarea: “Cine contează? – 9, 2 milioane de copii este costul pe care lumea îl plăteşte pentru pasivitatea sa”. Acesta este de fapt titlul unui raport World Vision care este trimis de World Vision şefilor de state din întreaga lume şi care vorbeşte despre tragedia a mai mult de 9 milioane de copii care mor în fiecare an din  cauze care pot fi foarte uşor prevenite.

De exemplu, o plasă de pat împotriva ţânţarilor Anophel care transmit malaria costă doar 10-15 dolari, iar o doză de chinină –medicamentul salvator - costă doar câţiva cenţi, însă 3000 de copii vor muri chiar azi din cauza malariei în ţările care nu îşi permit nici măcar aceste cheltuieli.

Situaţiile de vulnerabilitate socială din ţările sărace ale lumii, a tuturor acelor copii care cu siguranţă nu vor supravietui până la încheierea acestei întâlniri, vor primi prea puţină atenţie din partea liderilor economici.

Din 2007, odată cu aderarea la Uniunea Europeană, România a devenit şi ea stat donator, având obligaţia de a acorda asistenţă oficială pentru dezvoltarea statelor mai sărace ale lumii. Astfel, până în 2015, România – ca şi toate celelalte noi state membre ale Uniunii Europene - va trebui să ajungă să dedice asistenţei pentru dezvoltare internaţională cel putin 0,33% din venitul naţional brut. În 2007, această cifră a fost de 0, 07%, mult sub aşteptările tuturor actorilor activi în acest domeniu. În ciuda scurtei sale experienţe ca nou stat donator, România ar putea reprezenta un exemplu pentru alţi donatori dacă ar prioritiza – în politica sa de cooperare pentru dezvoltare internaţională - sănătatea copiilor care se sting din cauze ce pot fi uşor prevenite. Un pas concret şi foarte uşor de realizat, ar fi consultarea şi crearea împreună cu actorii interesaţi, în primul rând organizaţii non-guvernamentale cu experienţă, a unor programe comune de acţiune. Pe termen lung, crearea unei agenţii specializate de cooperare pentru dezvoltare internaţională este necesară pentru gestionarea tuturor fondurilor de acest tip.

Organizaţia World Vision recomandă liderilor care se întâlnesc azi la Davos, precum şi Guvernului României în calitatea sa de nou stat donator, să ia serios în considerare criza mortalităţii infantile din ţările sărace ale lumii, care reclamă viaţa unui copil la fiecare trei secunde. Criza mortalităţii infantile din ţările sărace trebuie să primească cel puţin acelaşi tip de atenţie pe care o primeşte criza financiară din ţările bogate. Vieţile copiilor ar trebui să fie cel puţin la fel de importante ca şi vieţile băncilor. 

Mai multe informatii: in Raportul “Who’s Counting”.
Persoana de contact: Mirela Oprea – lobby/ advocacy officer World Vision România
Telefon mobil: 0731 – 444 636.

World Vision este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy. Organizaţia noastră este concentrată asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspiraţi de valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Gihan Eserghep, candidat pentru Primăria Constanța din partea PUSL - „Votați pe cine doriți, oferta este vastă, dar prezentați-vă la vot!“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 May 2024 687

ZIUA LIVE Gihan Eserghep, candidatul PUSL pentru Primăria Constanța, partener al antreprenoriatului local. Țința, crearea de noi locuri de muncă!

06 May 2024 1030

Mihai Mărgineanu, șocat de experiența din Vama Veche- „Cum poate un puști de 17 ani să bea Jameson direct din sticlă?“

03 May 2024 2934

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 477

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 760

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 649

ZIUA LIVE Politica faptelor vs. Constanța proiectelor!

09 Apr 2024 692

#citeșteDobrogea Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului român

19 Mar 2024 2604

Armonia Hospital Constanța Cursul Lamaze, esențial pentru viitoarele mămici

11 Mar 2024 671

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 4021

Ce oferă experiența la cazinouri online?

28 Feb 2024 493

Descoperă Noul Mitsubishi ASX la Exclusiv Auto Constanța. Discount Minim Garantat de 2.380 € și Ecotichet de 1.000 €

25 Jan 2024 695

Farul Constanța l-a transferat și pe Cristian Ganea (VIDEO)

15 Jan 2024 1181

Prima zi de Crăciun marcată într-un mod inedit la Constanța! Un bărbat a făcut baie în mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 2188

In memoriam Aida Abagief, soprana de renume internațional „adoptată” de Constanța

30 Oct 2023 1396