Minodora Cliveti "Femeile cu dizabilitati trebuie ajutate sa se integreze pe piata muncii"

COMUNICAT DE PRESA

Minodora Cliveti: "Femeile cu dizabilitati trebuie ajutate sa se integreze pe piata muncii"

Doamna Minodora Cliveti, membra a Comisiei pentru munca si afaceri sociale din Parlamentul European, a fost desemnata raportor din partea socialistilor si democratilor pe raportul privind "Femeile cu dizabilitati".
Aproximativ 650 de milioane de oameni la nivel mondial (aproximatix 10% din populatia intregii lumi) traieste cu o dizabilitate si se confrunta frecvent cu o multitudine de obstacole fizice si sociale. La modul general, femeile trebuie sa faca fata discriminarilor pe baza de rasa, varsta, limba, etnie, cultura, religie sau dizabilitate. Persistenta unor bariere culturale, juridice si institutionale face ca femeile si fetele cu handicap sa fie victime ale discriminarii de doua ori: ca femei si ca persoane cu handicap.
Potrivit Organizatiei Natiunilor Unite, doar 25% dintre femeile cu handicap sunt integrate pe piata muncii la nivel mondial.
Persoanele cu handicap se confrunta cu dificultati in a intra pe piata fortei de munca, dar, dintr-o perspectiva de gen, barbatii cu dizabilitati au sanse duble de a fi angajati in comparatie cu femeile cu handicap. Femeile cu handicap de munca se confrunta adesea cu inegalitati la angajare si in ceea ce priveste promovarea, la formare si reconversie profesionala, la obtinerea de credite, la plata inegala pentru munca egala si segregarea profesionala, si participa foarte rar sau deloc la procesul de luare a deciziilor economice.
Astfel, fetele si femeile de toate varstele, cu orice forma de handicap sunt printre cele mai vulnerabile si marginalizate de societate. Prin urmare, trebuie luate masuri in asa fel sa fie integrate preocuparile acestora la elaborarea politicilor sociale.
"Punerea in aplicare si executarea principiului non-discriminarii este necesara pentru a creste ocuparea fortei de munca a persoanelor cu handicap si a incluziunii sociale in toate statele membre. Trebuie sa abordam problema femeilor cu handicap, concentrandu-ne mai mult pe capacitatea partiala de munca, mai degraba decat pe incapacitatea de munca a acestora. Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui sa faciliteze, prin urmare, o abordare echilibrata a flexicuritatii in tarile lor", a declarat doamna Cliveti.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 475

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 483

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3736

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 596

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 996

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2622

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3610

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 426

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1101

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 969

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 656

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 4560

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1178

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 843

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 795