Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor apără românii de Constituţia USL

Unicul proiect politic al lui Crin Antonescu este un veritabil eşec, fapt atestat atât de specialiști de drept constituțional cât şi de Comisia de la Veneţia. Constituţia USL-ului nu este şi Constituţia Românilor, iar cetăţenii sunt ultimii la care „înfăptuitorii” noii legi fundamentale a ţării s-au gândit.

PDL Constanța iniţiază formarea Coaliţiei pentru Constituţia cetăţenilor. Obiectivul principal al Coaliţiei este apărarea valorilor democraţiei şi statului de drept subminate grav de USL în procesul de revizuire a Constituţiei. În contextul actual USL-ul a ratat unul din obiective principale în ceea ce privește reviziurea constituției: modernizarea statului român și confirmarea valorilor democratice.

Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor este deschisă românilor, partidelor din opoziţia parlamentară şi extraparlamentară, forţelor civice care văd în Constituţia USL un pericol major pentru statul de drept şi democraţie. Obiectivul Coaliţiei pentru Constituţia Cetăţenilor este ca Legea fundamentală croită de USL, în forma antidemocratică propusă de Comisia lui Crin Antonescu, să nu intre niciodată în vigoare. Prin urmare, Coaliţia pentru Constituţia Cetăţenilor va avea drept obiectiv informarea corectă a românilor astfel încât să vadă pericolul din spatele Constituţiei desfigurate de USL.

„Aşa cum se ştie, PDL s-a retras din dezbaterea parlamentară despre revizuirea Constituţiei pentru că USL nu ţine cont de voinţa exprimată de majoritatea cetăţenilor României la referendumul validat în toamna lui 2009 şi dă revizuirii Constituţiei o turnură periculoasă pentru soarta democraţiei din România. În procesul revizuirii Constituţiei, USL a lansat tot felul de false probleme, de amendamente care nu-şi aveau locul în Constituţie, ca să abată atenţia de chestiunile cu adevărat grave”, a declarat seatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa. Acesta a mai adăugat că, în opinia sa, USL-ul vrea să impună în Constituţie prevederi care să consacre supremaţia absolută a majorităţii parlamentare pe care o deţine, asupra celorlalte puteri ale statului, vrea să transforme funcţia preşedintelui ales al ţării într-una decorativa, vrea să-şi blindeze superimunitatea în faţa legii.

De asemenea, Coaliţia va informa opinia publică despre amendamentele propuse la revizuirea Constituţiei de către membrii Coaliţiei, amendamente ignorate de USL (în primul rând respectarea rezultatului referendumului din 2009). Coaliţia pentru Constituţia cetăţenilor va organiza acţiuni de protest ale organizaţiilor componente împotriva modificărilor antidemocratice aduse Constituţiei de către USL.
„Îi aşteptăm să ni se alăture pe toţi cei care se simt nedreptăţiţi de Constituţia USL, membrii ai societăţii civile sau ONG-uri. Numai împreună putem pune capăt nedreptăţilor!”, a mai spus senatorul Christian Gigi Chiru.
 
Biroul de presă        
PDL Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală „Administraţia românească a luat în primire un sat turcesc în ruină, Kiustendje“

09 May 2024 329

#DobrogeaDigitală Legenda originii primului nume al orașului Constanța - „S-a numit «Tomi» de la verbul grecesc «temno», adică a ciopârţi“

08 May 2024 649

Lista Cabinetelor de Vaccinare Internațională din Constanța și Tulcea. Ce obligații ai dacă pleci într-o vacanță exotică?

06 May 2024 533

Horoscop pentru luni, 06 mai 2024. Apar schimbări în domeniul profesional pentru una din zodii

06 May 2024 469

Autoturism electric, implicat într-un accident, pe strada Cibinului (FOTO+VIDEO)

03 May 2024 1026

Constanța Accident pe Autostrada Soarelui, lângă Ciocârlia

03 May 2024 756

Știri Constanța Un autoturism cu numere de Ialomița a intrat în mai multe mașini, în zona Hotelului Nevada

02 May 2024 1020

Horoscop pentru joi, 02 mai 2024. Află cum va fi ziua de azi pentru zodia ta

02 May 2024 545

Alertă lângă o stație GPL O camionetă, cuprinsă de flăcări, pe Șoseaua Mangaliei! (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1769

Mai multe mașini avariate în zona unor localuri din Constanța (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 2216

Știri Constanța azi UPDATE. LIVE VIDEO. Accident rutier mortal, la ieșire din 2 Mai spre Mangalia. Mașină răsturnată (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 9771

Horoscop pentru luni, 29 aprilie 2024. Segmentul financiar atrage atenția în mod deosebit unuia dintre nativii zodiacului

29 Apr 2024 600

Știri Constanța azi Accident mortal în Sinoe! Un tânăr de doar 21 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 6866

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 561

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 571