Roman Există soluții tehnice pentru ca podul de la Agigea să nu fie închis

Comunicat de presă
 
Roman: Există soluții tehnice pentru ca podul de la Agigea să nu fie închis
 
Decizia prefectului de a închide podul de la Agigea pe o perioadă determinată, în ideea că acesta se va prăbuși, a fost luată extrem de lejer, în avantajul constructorilor, fără a se ține seama de locuitorii din sudul județului. Astfel, prim-vicepreședintele PDL Constanța, Iustin Fabian Roman, este de părere că această decizie a fost luată în grabă, chiar dacă există și soluții alternative care permit restricționarea traficului de pe pod, în anumite intervale orare, sau permiterea traficului doar pe o singură bandă.
Acesta a declarat: “Ȋn anul 2013, când se fac construcții pe Lună și se caută apă pe Marte, în România europeană, prefectul Eugen Bola a găsit soluția cea mai liniștită pentru constructor: să închidă podul pe o perioadă determinată de timp. Când lucrurile par extrem de ușoare în alte colțuri ale lumii, la noi în România, de fiecare dată soluțiile, precum cea de închidere a podului de la Agigea, sunt unele care să complice mai degrabă situația. Mă așteptam ca prefectul să fie mult mai vocal în apărarea intereselor cetățenilor și primarilor din sudul litoralului, încercând să îi oblige pe constructori să permită circularea autoturismelor și mașinilor de transport persoane pe o singură bandă, astfel încât oamenii din sudul litoralului să nu fie nevoiți să facă acel ocol propus de prefectură. Din discuțiile pe care le-am purtat cu ingineri constructori și cu profesori de meserie, înlocuirea hobanelor va dura mult mai mult decât se preconizează. Totodată, există soluții mult mai simple, pe care oamenii din domeniu le recomandă, și anume aplicarea unor barje de susținere în stânga și în dreapta podului, sau chiar în mijloc, care să permită susținerea podului pentru circularea mașinilor de transport persoane pe o singură bandă. Când văd asemenea decizii, mă rog ca Dumnezeu să ne ferească de o mare nenorocire, pentru că ne-ar trebui alți o sută de ani să ne revenim. Ȋn altă ordine de idei, nu am văzut nicio reacție din partea mai marilor USL din Constanța. Este datoria lui Mazăre, Constantinescu și a celor 14 parlamentari USL, de a interveni în rezolvarea acestei soluții care să vină în ajutorul cetățenilor și primarilor din sudul litoralului. Dacă, pentru situația de față, aceștia nu se sesizează, suntem nevoiți să ne adresăm miniștrilor de resort”, a declarat prim-vicepreședintele PDL Constanța, Iustin Fabian Roman.
Biroul de presă
PDL Constanţa
Biroul de presa
PDL Constanta
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Cristi

24 Sep, 2013 20:31

Nu-mi vine sa cred ca se inchide tot podul, nu-mi vine sa cred ce citesc. Romanii nu prea au multa minte daca au impresia ca in secolul 21 poti sa inchizi un pod pentru lucrari de reparatie.

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Lipsa iluminatului public, în zona podului de la Agigea, un pericol pentru cetățeni. Ce spun autoritățile?

26 Feb 2024 728

UPDATE Intervenție de urgență pe Podul rutier de la Agigea! O persoană ar fi amenințat că se aruncă de pe pod (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Nov 2023 3188

Un accident a avut loc în Agigea! Intervin ambulanța și SMURD. Două victime, o femeie și un bărbat sunt transportați la spital

04 Oct 2023 3104

INFOTRAFIC Restricții de circulație pe DN 2A Lumina – Constanța și autostrada A4 Ovidiu-Agigea pentru efectuarea unor lucrări

18 Sep 2023 1220

Se construiește un pod feroviar și rutier între Portul Constanța și Constanța Sud - Agigea

07 Aug 2023 1082

UPDATE. Accident rutier cu victimă încarcerată pe autostrada A4! Intervine elicopterul SMURD (FOTO+VIDEO)

02 Jul 2023 7032

LIVE-VIDEO. Județul Constanța Două mașini implicate într-un accident rutier pe podul de la Agigea. Traficul, blocat în zonă (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2023 12168

Ce lucrări sunt programate să înceapă la noul pod rutier de la Agigea! (DOCUMENT)

07 Feb 2023 4360

Trafic blocat pe DN 39, în apropiere de localitatea Agigea. Trei mașini implicate într-un accident

07 Aug 2022 2271

Atenție șoferi! Aglomerație pe Podul de la Ovidiu! (galerie foto+video)

06 Aug 2021 3494

Minune inginerească. Podul de la Agigea a fost inaugurat în urmă cu 38 de ani. De ce este remarcabil

19 Jun 2021 3015

Oficial de la IPJ Constanța. Noi informații despre accidentul rutier de pe podul de la Agigea

06 Jun 2021 3189

Investiție de peste 90.000 de euro Administrația Porturilor Constanța contractează servicii de monitorizare a senzorilor pentru podul nou de la Agigea

25 Feb 2021 3529

Infotrafic Restricții de circulație pe Autostrada A2 București- Constanța și A4 Ovidiu-Agigea

21 Jan 2021 2359

Transport agabaritic pe ruta Constanța-Podari

14 Sep 2020 2115