Ramona Manescu Minciuna-singurul proiect politic al PDL

01-10.06.2010
Ramona Manescu: Minciuna-singurul proiect politic al PDL

Guvernul lui Emil Boc nu ne minte doar pe noi, ci minte si Comisia Europeana. Desi, angajamentele pe care un Guvern le ia printr-un memorandum cu Comisia Europeana trebuie onorate, Executivul de la Bucuresti considera ca poate trata promisiunile facute Comisiei cu aroganta si iresponsabilitate.Prima masura pe care Romania si-a asumat-o in acest memorandum a fost sa taie din cheltuielile cu achizitii, deplasari, protocol, consultanta sau formarii profesionale.
“Autoritatile romane au acceptat in primul memorandum suplimentar, semnat in februarie 2010, sa implementeze in mod riguros un numar de masuri pentru a atinge tinta de deficit fiscal stabilit pentru 2010 de 6,4% din PIB, printre aceste masuri numarandu-se o reducere nominala a cheltuielilor pentru bunuri si servicii”, scrie Comisia.
Insa, dupa cum observam, exact aceste masuri nu au fost luate, tocmai pentru ca astfel ar fi avut de suferit clientela politica a PDL. De exemplu, o cheltuiala care va face o gaura enorma in bugetul Romaniei, o reprezinta majorarea pragului de achiziţii directe : 50.000 de euro limita pentru produse si servicii si 100.000 de euro pentru lucrari.
Daca Guvernul ar fi respectat acest angajament pe care si l-a luat fata de Comisia Europeana poate nu ar mai fi fost nevoie sa reduca salariile si pensiile, cu atat mai mult cu cat in privinta pensiilor angajamentul a fost acela de a ingheta aceste venituri si nu de a le miscora.
In aceste conditii, daca ne referim la decizia de reducere a pensiilor Guvernul PDL ar putea fi acuzat de inselaciune. Si asta pentru ca, in momentul in care a incasat banii de la contribuabili, i-a asigurat pe oameni ca veniturile lor sunt în siguranta, iar acum i-a anuntat ca vor primi cu 15% mai putin bani. Pana la urma, fiecare salariat a contribuit luna de luna, din veniturile pe care le-a realizat prin munca sa, la fondul de pensii si, din acest motiv, are tot dreptul sa isi primeasca pensia la batranete. Daca membri cabinetului Boc au administrat deficitar acesti bani, trebuie sa plateasca! Nu sunt vinovati pensionarii de incompetenta guvernantilor si, in niciun caz, nu ar trebui sa sufere din aceasta cauza.
Desi noi stiam foarte bine ca suntem printre codasii Europei in ceea ce priveste nivelul pensiei medii lunare, acum si statisticile ne-o demonstreaza. Analiza facuta la nivel european de un cotidian slovac, arata ca, dintre toate tarile membre ale Uniunii Europene, doar bulgarii stau mai prost decat noi la acest capitol. In timp ce in Romania, un pensionar trebuie sa se descurce cu aproximativ 177 de euro in fiecare luna, in Luxemburg pensia medie ajunge la 3000 de euro, in Elvetia la 1.393 de euro, in Franţa la 1.108 de euro iar in Germania la 791 de euro.
Chiar si in aceste conditii, in Romania, Guvernul Boc-Udrea a considerat ca reducerea pensiilor cu 15% va salva economia nationala din criza acuta in care se afla, in timp ce majoritatea tarilor europene au decis doar sa inghete pensiile.
In plus, Consiliul Legislativ a atras atentia Guvernului, in avizul la proiectul de lege privind reducerea pensiilor, ca diminuarea pensiilor este ilegala mentionand decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului prin care Letonia a fost obligata sa despagubeasca o persoana careia i-a fost redusa pensia prin recalculare.
La final, as vrea sa mai precizez ca celelalte tari europene au tinut cont si de perceptia cetatenilor atunci cand au luat masurile de austeriate. Dar, asa cum ne-a obisnuit, Guvernul lui Emil Boc a preferat si de aceasta data monologul.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1339

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 889

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1610

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 856

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 891

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 926

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2554

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1028

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3742

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 868

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1714

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 746

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2347

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2685

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3130