Fonduri nerambursabile pentru „Cresterea interoperabilitatii sistemelor informatice“

Fonduri nerambursabile pentru „Cresterea interoperabilitatii sistemelor informatice“

Saptamana trecuta, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a instiintat  Primaria Eforie cu privire la aprobarea cererii de finantare pentru Proiectul Cresterea interoperabilitatii sistemelor informatice depuse la inceputul acestui an de catre institutia noastra. Potrivit adresei M.C.S.I., aplicatia Primariei Eforie a fost selectata si aprobata iar proiectul poate fi co-finantat cu sprijinul Fondului European de Dezvoltare Regionala, finantarea nerambursabila fiind de 1.999.493 lei.
Proiectul fiind aprobat, in perioada imediat urmatoare primarul orasului Ion Ovidiu Brailoiu, in calitate de reprezentant legal, va fi notificat sa se prezinte in vederea semnarii contractului de finantare. Pentru implementarea propriu-zisa a aplicatiei se va organiza o sedinta in care se vor dezbate toate detaliile si pasii ce trebuie urmati in acest sens. 
Obiectivul proiectului
Sistemul Informatic Integrat al Primariei Eforie trebuie sa fie pe deplin aliniat atat cadrului strategic national (Planul National de Dezvoltare 2007-2013) cat si obiectivelor strategice regionale trebuind sa deserveasca pe deplin viziunii enuntate in documentele de planificare strategice ale primariilor.
Prin proiect se va realiza un  Sistem TIC de interoperabilitate (Tehnologia  Informatiei si Comunicatiilor- instrument in slujba democractiei si a modernizarii serviciilor publice) alcătuit din:
Echipamente IT: server web; server portal; server raportare; server BD; server de management + kvm; unitate stocare; firewall; switch; scaner color; imprimantă; laser color; laptopuri; videoproiector; UPS;  unitate de backup; infochiosc-uri cetăţeni
 
Obiectivul general al Programului Operational Sectorial
Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013
Cresterea productivitatii întreprinderilor românesti cu asigurarea principiilor dezvoltarii
durabile si reducerea decalajelor fata de productivitatea la nivelul Uniunii Europene astfel încât România sa atinga, pâna în anul 2015, un nivel de aproximativ 55% din valoarea medie a productivitatii din UE.
Implementarea sistemului TIC de interoperabilitate va deterrmina cresterea performantelor economice ale Primariei Eforie prin reducerea costurilor reglementarii si administrarii. Activitatile interne ale institutiei care necesita procesarea unor volume mari de date vor fi eficientizate prin implementarea aplicatiei TIC de interoperabilitate (crearea unei platforme robuste si scalabile).
Proiectul “Cresterea interoperabilitatii sistemelor informatice în cadrul Primariei Orasului Eforie” va contribui la cresterea productivitatii întreprinderilor românesti prin urmatoarele masuri:
-  Reducerea timpului necesar comunicarii dintre întreprinderi si institutii publice prin
utilizarea unor canale moderne de acces si comunicare care vor contribui la reducerea
birocratiei si descongestionarea fluxului informational din cadrul institutiilor publice,


reducerea cozilor si a blocajelor la ghiseu;
- Oferirea de informatii utile si actualizate cu privire la mediul de afaceri local, informatii
de interes turistic, anunturi de interes general, acces la documente sau dispozitii ale consiliului local, informatii despre activitatea si proiectele desfasurate de Primaria Eforie

care contribuie la buna desfasurare a activitatilor întreprinderilor;
- Cresterea atractivitatii mediului de afaceri local prin cresterea transparentei institutionale.
Proiectul  sprijina cresterea competitivitatii economice la nivel local si regional, astfel:
- atragerea de noi investitii în orasul Eforie prin publicarea pe portalul primariei a informatiilor cu privire la potentialul turistic specific regiunii, proiecte de investitii implementate în zona cât si informatii despre activitatea si proiectele desfasurate de Primaria Eforie. Potentialii investitori vor putea astfel sa dezvolte idei de afaceri adaptate
specificului economico-social al orasului Eforie;
- cresterea încrederii în institutiile publice realizata prin implementarea sistemului TIC de
interoperabilitate va contribui la cresterea atractivitatii orasului Eforie pentru investitori care vor putea comunica cu autoritatea locala prin mijloace transparente si facile disponibile pe portalul primariei;
- crearea de noi servicii adaptate nevoilor IMM-urilor care permit realizarea platilor, completarea formularelor, descarcarea documentelor utile si comunicarea cu reprezentantii autoritatiii locale prin canale electronice. Introducerea acestor servicii vor contribui la vor reducerea consumului de resurse (materiale, umane si financiare) ale IMM-urilor în relationarea cu autoritatea publica locala.
Investitia promoveaza interactiunea între sectorul public si întreprinderi/cetateni prin
valorificarea potentialului TIC, astfel:
- Introducerea a 7 noi servicii de comunicare si interactiune cu cetatenii si întreprinderile,
disponibile pe website-ul primariei. Aceste servicii au ca scop asigurarea unui acces facil la informatiile publice;
- Posibilitatea de a transmite formulare on-line, realizându-se astfel interactiunea bidirectionala între Primaria Eforie si beneficiarii serviciilor adiministratiei publice locale;
- Sistemul TIC de interoperabilitate va permite cetatenilor sa-si exprime parerea cu privire la activitatea consiliului local si al primariei.
Prin implementarea proiectului, Primaria Eforie va deveni un model de buna practica pentru autoritatile locale din judetul Constanta si din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est în ceea ce priveste interactiunea dintre sectorul public si cel privat prin utilizarea mijloacelor TIC.


Biroul de presa
19.10.2009


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 375

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 365

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 374

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 461

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 370

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 281

Două eleve din Constanța, participante la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital. Iată ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

03 May 2024 512

ANM Se anunță ploi și în perioada următoare în Dobrogea

03 May 2024 473

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 483

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 500

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 413

Declarații de Avere Constanța Camelia Cumpănașu, secretar general al Comunei Poarta Albă deține două autoturisme (DOCUMENTE)

02 May 2024 374

Decizii ale acționarilor Plusenerg SA, controlată de regele eolienelor, Emanuel Muntmark

02 May 2024 310

Firme Constanța Ce decizii au adoptat acționarii Tar 02 Special SA în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor

02 May 2024 302

Firme Constanța Noul administrator al societății ML Greencherry SRL este Cristian Chivu

02 May 2024 343