Proiecte de dezvoltare locala la Cernavoda

2 septembrie  2009
Comunicat de presa


Proiecte de dezvoltare locala la Cernavoda

Consilierii cernavodeni au aprobat la inceputul saptamanii, in cadrul sedintei ordinare, mai multe proiecte de hotarari de interes pentru comunitatea locala, proiecte  initiate de primarul orasului Mariana Mircea.
Primul proiect  a fost aprobarea participarii financiare cu fonduri din bugetul local in procent de 50% din costurile generate de lucrarile efectuate  la anveloparea blocurilor de locuinte constituite in asociatii de proprietari. Initiativa are la baza Programul national de reabilitare termica a blocurilor de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950 – 1990. In cadrul aceluiasi proiect de hotarare a mai fost supus aprobarii si un regulament de aplicare care cuprinde etapele necesare implementarii programului la nivel local.
Tinand cont de  solicitarile operatorilor de transport in regim de taxi din oras si  in urma analizei serviciilor de specialitate din cadrul Primariei, s-a propus in cadrul sedintei un proiect de hotarare privind suplimentarea locurilor de asteptare pentru operatorii de taximetrie. Astfel, in zona Columbia ( strada Salciei, bloc H8 ) in fata scolii nr. 1   se suplimenteaza cu 2 locuri si vor fi in total 5 locuri. In zona centrala in loc de 10 locuri cat erau pana in prezent, vor fi 20 de locuri. In zona Trust pe strada 9 Mai vor fi 3 locuri iar in zona Gara in loc de 4 locuri vor fi 6 .
Administratia locala deruleaza de mai multe luni priectul O excursie pe an pentru fiecare copil cernavodean prin care suporta de la bugetul local o parte din cheltuielile de deplasare pentru copiii care pleaca in tabere si excursii. In acelasi context, in aceasta sedinta, s-a discutat despre un  proiect asemănător pentru pensionari prin care aceştia să beneficieze de excursii la diverse obiective religioase din ţară. Proiectul este destinat persoanelor pensionare cu domiciliul in orasul Cernavoda. Fiecare pensionar va putea merge in una sau mai multe excursii in limita a 100lei/an. In cazul in care costul excursiei este mai mare de 100 de lei, diferenta va fi suportata de catre pensionar.
Alt proiect aprobat de catre consilierii locali in cadrul sedintei,  este proiectul  prin care s-au stabilit cateva zone din oras in care se vor amenaja locuri de joaca pentru copii si spatii verzi. Locatiile propuse sunt strada Independentei langa statia de transformare unde se va amenaja un loc de joaca pentru copii in suprafata de 500 mp si un parc verde in suprafata de 1880mp. Pe strada Medgidiei ( la semafor) unde deja exista un spatiu verde si loc de joaca, s-a propus extinderea locului de joaca cu 560 mp si amenejarea de  alei,  pista rolle si spatii verzi.
Pe strada 9 Mai langa bloc E7 a fost identificat un teren pe care va fi amenajat un loc de joaca iar pe strada Liliacului langa bloc H10 in continuarea locului de joaca s-a propus amenajarea unui spatiu verde si amplasarea de banci, ghivece si jardinière.

Alte proiecte de hotarari aflate pe ordinea de zi si aprobate de consilierii locali, au mai fost modificarea si completarea HCL 148/2008 privind nomenclatorul stradal,  acordarea unui ajutor in valoare de 12.000 de lei constand in imbracaminte si incaltaminte copiilor care frecventeaza cursurile scolare si fac parte din familiile beneficiare de ajutor social,  participarea orasului Cernavoda la Programul National Biblionet prin care se sustine infiintarea unui Centru Internet pentru public si facilitarea accesului gratuit la informatie a cetatenilor din Cernavoda, studiul de fezabilitate pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa potabila, retea canalizare menajera si pluviala in orasul Cernavoda.
Biroul de presa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De Zilele Constanței 2024, iubitorii de mișcare și distracție sunt invitați din nou la CSM Sport Corner

17 May 2024 344

Constanța Doliu în sport. Culturistul Costel Căileanu, mort în gravul accident rutier dintre Năvodari și Corbu. Campionul avea doar 54 de ani! (GALERIE FOTO)

16 May 2024 5164

Editorial Simona Halep. Dragostea sa pentru tenis e prea mare pentru a fi înfrântă de ceva

15 May 2024 582

Școala Gimnazială nr.29 „Mihai Viteazul“ Constanța reabilitează fațada sălii de sport (DOCUMENT)

14 May 2024 513

Cumpăna, județul Constanța, gazda Olimpiada Națională a Sportului Școlar - faza Națională la Handbal gimnaziu băieți și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

12 May 2024 659

Ministerul Apărării repară cazarma 2749 Mangalia! Se va realiza, printre altele, o spălătorie auto tip self service și o parcare (DOCUMENT)

11 May 2024 607

Achiziții Constanța Primăria Mangalia a cumpărat dotări pentru bazinele de înot din cadrul proiectului „Înființare Bază Sportivă și reabilitare infrastructură rutieră” (DOCUMENTE)

08 May 2024 604

Comuna Castelu anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru amenajare parc și teren de sport

08 May 2024 917

Cine va ridica autovehiculele abandonate din municipiul Mangalia? (DOCUMENT)

07 May 2024 573

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 938

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1593

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 434

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 486

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1967

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 706