Sedinta Consiliului Local Cernavoda

28 august 2009
Comunicat de presa

· Sedinta Consiliului Local Cernavoda

Consiliul Local Cernavoda se va intruni luni 31 august in sedinta ordinara a acestei luni. Pe ordinea de zi se afla 26 de proiecte de hotarari initiate de primarul orasului Mariana Mircea, proiecte de interes pentru comunitate.
Primul proiect se refera la aprobarea participarii financiare cu fonduri din bugetul local in procent de 50% din costurile generate de lucrarile efectuate  la anveloparea blocurilor de locuinte constituite in asociatii de proprietari. Initiativa are la baza Programul national de reabilitare termica a blocurilor de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950 – 1990. In cadrul aceluiasi proiect de hotarare va mai fi supus aprobarii si un regulament de aplicare care cuprinde etapele necesare implementarii programului la nivel local.
Aplicarea orasului Cernavoda la Programul National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati cu proiectul Infiintare si amenajrea Parc Sofia in Cernavoda este un alt proiect de hotarare ce va fi propus spre adoptare consilierilor locali. Administratia locala intentioneaza infiintarea si amenajarea unui parc in zona Dealul Sofia din perimetrul strazilor Salciei si Canalului,  pe o suprafata de aproximativ 15.000 mp. Parcul va fi amnejat cu alei si platforme pietonale, mobilier urban, fantana arteziana, ceas electronic, loc de joaca pentru copii dotat cu topogane, balansoare, leagane. Spatiul verde va ocupa o suprafata importanta din parc si va fi amenajat cu arbori, arbusti, liane, trandafiri si alte flori.

Tinand cont de  solicitarile operatorilor de transport in regim de taxi din oras si  in urma analizei serviciilor de specialitate din cadrul Primariei, se va propune in cadrul sedintei un proiect de hotarare privind extinderea statiilor de taxi  astfel incat sa se acopere toate zonele orasului.  
Administratia locala deruleaza de mai multe luni priectul O excursie pe an pentru fiecare copil cernavodean prin care suporta de la bugetul local o parte din cheltuielile de deplasare pentru copiii care pleaca in tabere si excursii. In acelasi context, in aceasta sedinta, se va discuta despre un  proiect asemănător pentru pensionari prin care aceştia să beneficieze de excursii la diverse obiective turistice şi religioase din ţară.
Alte proiecte de hotarari pe ordinea de zi mai sunt aprobarea Regulamentului de organizare, autorizare si desfasurare a activitatii de reclama, publicitate si afisaj pe raza administrativ teritoriala a orasului Cernavoda, acordarea unui ajutor in valoare de 8000 de lei constand in imbracaminte si incaltaminte copiilor care frecventeaza.
Biroul de presa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De Zilele Constanței 2024, iubitorii de mișcare și distracție sunt invitați din nou la CSM Sport Corner

17 May 2024 338

Constanța Doliu în sport. Culturistul Costel Căileanu, mort în gravul accident rutier dintre Năvodari și Corbu. Campionul avea doar 54 de ani! (GALERIE FOTO)

16 May 2024 5029

Editorial Simona Halep. Dragostea sa pentru tenis e prea mare pentru a fi înfrântă de ceva

15 May 2024 581

Școala Gimnazială nr.29 „Mihai Viteazul“ Constanța reabilitează fațada sălii de sport (DOCUMENT)

14 May 2024 513

Cumpăna, județul Constanța, gazda Olimpiada Națională a Sportului Școlar - faza Națională la Handbal gimnaziu băieți și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

12 May 2024 659

Ministerul Apărării repară cazarma 2749 Mangalia! Se va realiza, printre altele, o spălătorie auto tip self service și o parcare (DOCUMENT)

11 May 2024 607

Achiziții Constanța Primăria Mangalia a cumpărat dotări pentru bazinele de înot din cadrul proiectului „Înființare Bază Sportivă și reabilitare infrastructură rutieră” (DOCUMENTE)

08 May 2024 604

Comuna Castelu anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru amenajare parc și teren de sport

08 May 2024 917

Cine va ridica autovehiculele abandonate din municipiul Mangalia? (DOCUMENT)

07 May 2024 572

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 938

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1593

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 434

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 486

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1967

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 706