Trofeul Steaua Dunarii castigat de o cernavodeanca

26 octombrie 2009

Comunicat de presa

· Trofeul Steaua Dunarii castigat de o cernavodeanca

Primaria orasului Cernavoda a organizat in acest weekend cea de a doua editie a Festivalului de muzica usoara Steaua Dunarii. Un festival care a atras concurenti talentati cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani,  din toate colturile tarii dar si din Bulgaria si Republica Moldova.  Juriul alcatuit din compozitorul Viorel Gavrila, soprana Daniela Vladescu, redactorul muzical Radio Constanta Liviu Predescu, producatorul B1TV Lamaita Melu, primarul orasului Mariana Mircea, a avut o sarcina grea in  alegerea castigatorilor. Toti concurentii au dovedit ca au calitati vocale deosebite, sunt castigatori a numeroase premii si trofee si muncesc cu adevarat pentru a deveni stele ale muzicii usoare.
Sambata a avut loc concursul de interpretare pentru cele trei categorii de varste 6 – 9 ani, 10 – 13 ani si 14 – 18 ani, la care au participat 30 de concurenti, fiecare concurent intepretand cate 2 melodii.
Duminica seara a avut loc gala laureatilor care s-a deschis cu un recital al sopranei Daniela Vladescu. In continuare, pe scena au urcat membrii juriului care au acordat diplomele de participare si premiile castigatorilor. La prima grupa de varsta, premiul I in valoare de 400 de lei a fost castigat de Lavinia Rusu in varsta de 8 ani din Chisinau. Premiul II in valoare de 300 de lei a fost castigat de Bianca Nita de 9 ani din Constanta iar premiul III in valoare de 200 de lei a fost acordat  Crinei Ivan in varsta de 6 ani din Braila. La aceeasi categorie, juriul a acordat un premiu special micutei Gabriela Jordanova de 6 ani din Russe – Bulgaria.

Premiile la cea de a doua categorie de varsta au fost acordate de soprana Daniela Vladescu. La aceasta categorie, premiul I a fost castigat de Diana Brescan din Chisinau, premiul II de Andreea Cristina Dragu din Constanta iar premiul III de Alina Serban din Cernavoda.

Presedintele juriului, compozitorul Viorel Gavrila a avut placerea de a acorda premiile la categoria a III-a de varsta. Aici, premiul I a fost castigat de Ioana Gherghina din Bucuresti, premiul II de Guzga Alina din Cernavoda iar premiul III de Dragomir Alina din Mangalia.

Trofeul Steaua Dunarii a fost acordat de primarul orasului d-na Mariana Mircea. Acesta a fost castigat de Roxana Gheorghe de 16 ani din Cernavoda. Roxana Gheorghe este eleva in clasa a X-a la Liceul Energetic din Cernavoda, a participat la mai multe festivaluri de muzica pentru copii si tineri in tara iar  la editia de anul trecut a festivalului Steaua Dunarii a castigat locul I. 
Cea de a doua editie a festivalului s-a incheiat pe acordurile muzicale ale imnului festivalului Steaua Dunarii interpretate pe scena de participantii la festival.  Festivalul de muzica usoara Steaua Dunarii de la Cernavoda isi propune sa promoveze muzica usoara  de calitate si sa descopere talente interpretative din randul copiilor si tinerilor. Pentru anul viitor, organizatorii vor invita si copii si tineri din orasele europene riverane Dunarii.

Biroul de presa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un celebru și îndrăgit actor s-a stins din viață. "A fost cea mai bună, cea mai spirituală şi iubitoare fiinţă umană"

08 May 2024 1047

A murit un cunoscut actor din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”

05 May 2024 756

Investiții la Marea Neagră Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu comisarul european pentru Parteneriate Internaționale

25 Apr 2024 388

Guvernul RomânieiÎntrevederea dintre premierul Marcel Ciolacu și comisarul european pentru Parteneriate Internaționale, Jutta Urpilainen

25 Apr 2024 312

Legendarul actor Robert De Niro deschide două hoteluri pe malul Mării Negre

14 Apr 2024 1994

Doliu în cinematografia mondială Un actor cunoscut pentru rolul său dintr-un serial pe Netflix s-a stins din viață la doar 27 de ani

31 Mar 2024 1883

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 690

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 1043

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 691

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 715

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 1140

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 979

Spectacol estival pentru copii Firma lui Gabriel Soare bate palma cu Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța

22 Feb 2024 818

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 845

Teatrul de Stat Constanța Emilian Oprea, actor de la Teatrul Național București, cooptat în spectacolul „A douăsprezecea noapte”

09 Feb 2024 986