Un viitor in care dreptul la sanatatea reproducerii sa devina o realitate la nivel global

Comunicat de presă

Un viitor în care dreptul la sănătatea reproducerii să devină o realitate la nivel global

Liga Femeilor Constanţa şi Biblioteca Judeţeană “IOAN N. ROMAN “ Constanţa organizează joi, 3 iunie ora 11:00 o Masă rotundă, în cadrul activităţilor dedicate “ZILEI INTERNAŢIONALE DE ACŢIUNE PENTRU SĂNĂTATEA FEMEILOR – 28 mai”.
In cadrul mesei rotunde se vor prezenta: rolul bibliotecii ca spațiu public în dezbaterea  problemelor comunităţii, programul “BIBLIONET”, un scurt istoric asupra zilei de 28 Mai, Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, realizări pe plan naţional şi local privind SR şi sănătatea maternă, informare privind starea de sănătate din judetul Constanţa.
Decizia de a lansa o Campanie pentru sănătatea femeilor, în special pe tema mortalităţii materne, a fost luată pe data de 28 Mai 1987, in cadrul celei de-a V-a Reuniuni Internaţionale pentru Sănătatea Femeilor din Costa Rica. De atunci, organizaţiile de femei din toată lumea desfăşoară  anual  diverse  activităţi, pentru a scoate în evidenţă probleme  majore legate de acest subiect dureros.
Anul acesta, tema Chemării la Acţiune lansată de Women’s Global Network for Reproductive Rights (Reţeaua Internaţională a Femeilor pentru Drepturile Reproducerii) este: “Obiectivul de Dezvoltare al Mileniului 5b nu va fi uitat! ” cu referire la Accesul Universal la Sănătatea Reproducerii.
O sută optzeci şi nouă de state membre ale Naţiunilor Unite, incluzând şi România, au adoptat Declaratia Mileniului la Summitul Mileniului (septembrie 2000), prin Rezolutia Nr. 55/2.
Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului sunt menite să creeze până în 2015 o lume cu mai puţină sărăcie şi boli, cu o rată scăzută a mortalităţii materne şi infantile, să asigure accesul la educaţie al tuturor copiilor şi un mediu inconjurător mai curat şi mai sănătos.
Liga Femeilor Constanţa şi-a propus să organizeze o serie de acţiuni menite să atragă atenţia asupra semnificaţiei acestei zile internaţionale şi a istoricului ei, urmărind, totodată, să crească gradul de informare a unui număr cât mai mare de femei şi adolescenţi privind obiectivele mileniului şi rezultatele aplicării acestora la nivel naţional şi local.
Partenerul principal în organizarea activităţilor este Biblioteca Judeţeană “I. N. Roman” din Constanţa, evenimentul constituind un model de implicare a bibliotecilor, ca spaţiu public, în problemele comunităţii.  În holul bibliotecii s-a organizat o mini expoziţie cu imagini de la acţiunile dedicate  zilei de 28 Mai, organizate în anii precedenţi, precum şi un mini târg de sănătate.
Trebuie ca împreună să facem posibil un viitor în care drepturile şi sănătatea reproducerii să devină o realitate la nivel global!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Acționarii companiei Șantierul Naval 2 Mai SA, convocați la AGA! Se discută acordul-cadru pentru serviciile juridice

08 May 2024 1115

Firme Constanța AGA la Alliance Qwest Company SA, fondată de Mirea, Mazăre, Constantinescu, Secărea. Se repartizează profitul

06 May 2024 963

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 461

Afaceri Constanța Punct de lucru al SC Vivinco Winery SRL deschis la Murfatlar

01 May 2024 571

Firme Constanța Sterk Plast SRL nu mai este administrată de Erkan Genc

01 May 2024 444

Firme Constanța Acționarii Granat SA, convocați la AGA! Se decide repartizarea profitului companiei

28 Apr 2024 431

Decizii AGA Asociatul minoritar, municipiul Constanța a încasat în ultimii ani dividende de aproape 2 milioane de lei de la Telegondola-Mamaia SRL

22 Apr 2024 449

Firme Constanța AGA Vinvico SA! Se stabilește bugetul pe 2024

21 Apr 2024 525

Firme Constanța AGA la Șantierul Naval 2 Mai SA! Acționarii, chemați să stabilească repartizarea profitului din 2023 și fixarea dividendului

19 Apr 2024 584

Transilvania Investments Alliance SA contestă convocatorul AGA a Neptun Olimp SA. Dosarul, pe masa Tribunalului Constanța

19 Apr 2024 603

Ce au decis magistrații în cauza Matichescu &Micu vs. AGA Airtours SRL

12 Apr 2024 607

Firme Constanța Acționarii Neptun-Olimp, convocați în AGA. Vor supune la vot închirierea terenului Complexului Maramureș din Olimp

05 Apr 2024 471

Convocator privind Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SC CAMPIO ICM SA

03 Apr 2024 410

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 592

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 755