Iată noii viceprimari ai judeţului Ei vor face echipă cu primarii aleşi pe 10 iunie

cap_1_bun.jpgDacă numele primarilor din judeţ se ştiu încă de pe data de 11 iunie, a venit timpul ca localităţile să-şi desemneze şi viceprimarii, mâna dreaptă a şefilor de autoritate locală, cei care timp de patru ani vor face echipă cu primarii în funcţie.

În comunele în care au fost realeşi aceiaşi primari, au fost desemnaţi sau urmează să fie numiţi şi aceiaşi viceprimari, înregistrându-se doar mici excepţii de la această regulă. Noii primari, fireşte, au adus cu ei o altă echipă şi implicit alţi viceprimari. USL îşi face, de asemenea, simţită prezenţa în cadrul administraţiilor locale de la malul mării. Nu puţine sunt localităţile în care primarii sunt de la PSD, iar viceprimarii de la PNL ori viceversa. De asemenea, se constată că în acest an au revenit în unele primării viceprimarii din legislatura 2004 - 2008. Sunt şi autorităţi locale în care atât primarul, cât şi viceprimarul aparţin liberalilor. Totodată, există şi autorităţi care ratează desemnarea viceprimarilor din cauza tensiunilor existente în USL.

viceprimari.jpg

La Agigea, primarul PSD Cristian Cîrjaliu, reales pentru un nou mandat, va conlucra cu viceprimarul social-democrat Cornel Popescu. Acesta a fost viceprimar la Agigea şi între anii 2010 - 2012.

Primarul de la Aliman reales în funcţie, social-democratul Gheorghe Topalu, face de miercuri echipă cu un nou viceprimar, în persoana liberalului Valentin Sivriu. Acesta a mai condus Primăria Aliman în calitate de viceprimar, alături de Gheorghe Topalu, în legislatura 2004 - 2008.

La Bărăganu este avansat un nou nume de viceprimar. USL îl susţine pe liberalul Vrejoiu Paraschivescu pentru această funcţie. Astăzi, Consiliul Local Bărăganu urmează să supună votului candidatura liberalului Vrejoiu Paraschivescu. Dacă va fi ales viceprimar Paraschivescu, el va conduce Primăria Bărăganu alături de primarul reales, social-democratul Titu Neague.

La Cerchezu, cel mai probabil revine de astăzi în funcţia de viceprimar liberalul Valeriu Iacoboaia. Iacoboaia a fost viceprimar şi în perioada 2004 - 2008 şi este preşedinte al PNL Cerchezu. Acesta este susţinut de USL şi dacă va reveni în funcţia de viceprimar, el va face echipă, din nou, după o pauză de patru ani, cu primarul Ion Constantinescu.

Noul primar de la Ciobanu, Tudorel Gurgu, cel mai sigur va conduce Primăria alături de viceprimarul PNL Chiru Dumitru. Acesta a reprezentat PNL în Consiliul Local Ciobanu timp de două mandate, între anii 2004 - 2012.

La Crucea, viceprimar rămâne Ion Butoi, la fel ca şi în perioada 2008 - 2012. El va face echipă cu primarul Gheorghe Frigioi, reales de cetăţeni în fruntea autorităţii locale pentru a patra oară.

La Cuza Vodă, noul viceprimar este democrat-liberalul Viorel Dulgheru. Acesta a fost învestit în funcţie vineri şi se va afla la şefia autorităţii locale alături de noul primar învestit, democrat-liberalul Niculae Horneţ.

La Dumbărveni, primarul reales Gheorghe Cenuşă (membru PSD) va avea cu siguranţă un nou viceprimar. Mâine, cel mai sigur Consiliul Local va vota pentru numirea social-democratului Marian Zăvoianu pentru postul de viceprimar. Marian Zăvoianu este căsătorit, are un copil, este stabilit în Dumbrăveni şi a fost angajat al Poliţiei de Frontieră.

Localitatea Fântânele îl va avea cel mai probabil viceprimar pe liberalul Niţă Constantin, care va conduce autoritatea locală alături de noul primar, liberalul Gheorghe C. Popescu. Niţă a fost managerul unei societăţi agricole din 1991 şi până acum doi ani, iar recent a devenit membru PNL. Numirea lui Niţă Constantin urmează să fie votată de consilierii locali joi, 28 iunie.

Noul viceprimar al comunei Ghindăreşti este social-democratul Florin Demid. Acesta a lucrat aproximativ opt ani în administraţia publică locală, ocupând funcţia de secretar al comunei Ghindăreşti. Florin Demid face echipă cu noul primar, social-democratul Adrian Vartolomei.

La Gîrliciu, pe 30 iunie, cel mai probabil va fi reales viceprimar pentru un nou mandat social-democratul Oprea Arghir. El va conduce autoritatea locală alături de social-democratul Constantin Cimpoiaşu, votat primar pentru un nou mandat.

La Hârşova, primarul Tudor Nădrag, reconfirmat în funcţie, face în continuare echipă cu social-democratul George Brătianu, care a fost viceprimar şi în perioada 2008 - 2012.

La această dată, favorit pentru funcţia de viceprimar al localităţii Independenţa este liberalul Marius Ştefan. Acesta a fost viceprimar şi în perioada 2008 - 2012 şi a condus autoritatea locală alături de social-democratul Cristea Gâscan, primar pentru un nou mandat. Numirea lui Marius Ştefan va fi votată de consilierii locali în cursul zilei de mâine.

La Lipniţa, în urmă cu trei zile a fost reconfirmat în funcţia de viceprimar social-democratul Ioan Burcea, care a ajuns la al treilea mandat de viceprimar al comunei. El face echipă cu primarul reales Florin-Georgel Onescu.

Viceprimarul localităţii Lumina va fi cel mai probabil Ioan Roman, numirea lui urmând să fie votată pe data de 29 iunie, la ora 9.00. Ioan Roman este membru PNL şi a fost viceprimar în perioada 2008 - 2012, alături de Dumitru Chiru, primar reales. De asemenea, Ioan Roman a fost între anii 2004 şi 2008 primarul localităţii Lumina.

Social-democratul Iulian Olteanu a fost reales miercuri viceprimar al comunei Mereni pentru al treilea mandat. El face echipă cu primarul liberal reales Gheorghe Chiriac.

La Năvodari, primarul Nicolae Matei merge în continuare alături de viceprimarul Florin Chelaru. „Joi va avea loc şedinţa de constituire a Consiliului Local şi tot joi va fi ales viceprimarul desemnat, Florin Chelaru", a precizat primarul Nicolae Matei, care a ţinut să adauge că nu ar fi fost uşor să formeze un nou viceprimar.

Candidatura liberalului Andrei Florin pentru funcţia de viceprimar al comunei Oltina nu a fost agreată vineri de cei cinci consilieri locali PSD, PC şi PDL, fiind validată numai de cei cinci consilieri liberali. Potrivit primarului liberal ales pentru un nou mandat, Gheorghe Chirciu, urmează ca în perioada următoare să fie nominalizată o altă persoană pentru funcţia de viceprimar.

Consiliul Local Poarta Albă l-a desemnat vineri viceprimar al localităţii pe democrat-liberalul Daniel Ionuţ Farcaş, aflat acum la începutul celui de-al doilea mandat de viceprimar. El face echipă cu primarul reales, democrat-liberalul Vasile Delicoti.

La propunerea primarului independent Valentin Vrabie, viceprimar al comunei Peştera a fost ales, vineri, în unanimitate, social-democratul Tudorel Grosu.

Social-democratul Dorel Alexandru este noul viceprimar al localităţii Rasova. Dorel Alexandru este de profesie inginer şi a fost consilier local pe durata a trei legislaturi. El va conduce Primăria Rasova împreună cu primarul reales, social-democratul Mihalache Neamţu.

Consiliul Local Saligny a decis să-l numească vineri viceprimar pe social-democratul Nicolae Ţeleneanu. În legislatura 2008 - 2012, viceprimar a fost social-democratul Ion Beiu, în prezent noul primar al comunei.

Aurelia Bălănescu, viceprimar al comunei Topraisar în perioada 2008 - 2012, este favorita consilierilor locali şi în acest an. Consiliul Local Topraisar va fi validat astăzi, la ora 9.30. În urma învestirii, consilierii locali o vor vota cel mai probabil viceprimar tot pe Aurelia Bălănescu.

Viceprimarul de la Valu lui Traian în mandatul 2008 - 2012, Iulia Frăţilă, va câştiga cel mai sigur un nou mandat. Numirea ei se va face mâine dimineaţă. Ea va face echipă în continuare alături de primarul liberal Florin Mitroi.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

mai conteaza?

11 Jul, 2012 17:48

Nu incetez sa ma mir,cum de sunt posibile aceste atacuri,pe care eu le vad indreptate impotriva celor aproximativ 5 milioane de alegatori care l-au votat pe Traian Basescu in 2009.Consider ca liderii USL ne cred inconstienti,vis-a-vis de optiunea noastra.Asa vad eu lucrurile din USA,ca 256 de parlamentari,au hotarat sa anuleze votul a milioane de concetateni.Sau e tupeu sa ne permitem a ne atribui aceasta calitate?

Articole asemanatoare

Firme Constanța Acționarii companiei Șantierul Naval 2 Mai SA, convocați la AGA! Se discută acordul-cadru pentru serviciile juridice

08 May 2024 1448

Firme Constanța AGA la Alliance Qwest Company SA, fondată de Mirea, Mazăre, Constantinescu, Secărea. Se repartizează profitul

06 May 2024 998

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 493

Afaceri Constanța Punct de lucru al SC Vivinco Winery SRL deschis la Murfatlar

01 May 2024 591

Firme Constanța Sterk Plast SRL nu mai este administrată de Erkan Genc

01 May 2024 469

Firme Constanța Acționarii Granat SA, convocați la AGA! Se decide repartizarea profitului companiei

28 Apr 2024 450

Decizii AGA Asociatul minoritar, municipiul Constanța a încasat în ultimii ani dividende de aproape 2 milioane de lei de la Telegondola-Mamaia SRL

22 Apr 2024 466

Firme Constanța AGA Vinvico SA! Se stabilește bugetul pe 2024

21 Apr 2024 531

Firme Constanța AGA la Șantierul Naval 2 Mai SA! Acționarii, chemați să stabilească repartizarea profitului din 2023 și fixarea dividendului

19 Apr 2024 597

Transilvania Investments Alliance SA contestă convocatorul AGA a Neptun Olimp SA. Dosarul, pe masa Tribunalului Constanța

19 Apr 2024 622

Ce au decis magistrații în cauza Matichescu &Micu vs. AGA Airtours SRL

12 Apr 2024 628

Firme Constanța Acționarii Neptun-Olimp, convocați în AGA. Vor supune la vot închirierea terenului Complexului Maramureș din Olimp

05 Apr 2024 484

Convocator privind Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SC CAMPIO ICM SA

03 Apr 2024 417

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 608

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 768