Editorial Când nu găseşte un drum, Banias îşi face unul. Vom vedea unde duce

Manuela-Moldoveanu-1_oct.jpgSenatorul Mircea Banias este un om liber. După ce a fost chemat la DNA pentru audieri în scandalul din port, a apărut la televizor. În urmă cu ceva timp, senatorul a declarat că-i bănuia de prostie pe ziariştii care au mediatizat numele său în scandalul rambursărilor ilegale de TVA de la UCM Reşiţa. Acum, cine pe cine bănuieşte?!

„Cei care au îndrăznit să facă afirmaţii împotriva mea să se uite în oglindă", ne transmite Mircea Banias, de pe site-ul său, prin intermediul unui material apărut în presă imediat după scoaterea sa de sub urmărire în dosarul UCM Reşiţa. Zâmbind din colţul dreapta sus al paginii de web, Mircea Banias ne pune la curent şi cu motto-ul său: „Ori găsim un drum, ori facem unul". Deviza după care se pare că senatorul îşi ghidează acţiunile capătă înţelesuri adânci în noul context, care i-a asigurat noi apariţii pe sticlă. Ne putem gândi, deci, că în afară de căile legale existente, de urmat pentru muritorii de rând, există şi altele pe care ţi le croieşti prin pile, relaţii, cunoştinţe, prin lobby - ca să nu-i spunem trafic de influenţă - sau prin mici atenţii, ca să nu vorbim de mită. Sunt lucruri despre care ştim cu toţii că se întâmplă şi care ne sunt confirmate de rechizitorii, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Mironescu. Rămânerea persoanelor după gratii pentru aceste fapte sancţionabile de lege depinde însă de gravitatea faptelor şi nu în ultimul rând de calitatea actelor de justiţie, pentru că nu o dată am aflat de arestarea unor magistraţi pătaţi care au pus în libertate personaje certate cu legea doar pentru că au primit bani. Revenind la „Cazul Mironescu", în rechizitoriul căruia se pomeneşte foarte des numele lui Mircea Banias, am auzit mai multe opinii potrivit cărora scandalul nu se numeşte „Cazul Banias" doar pentru că politicianul este senator, iar procedura de anchetare, arestare etc., este mult mai dificilă întrucât colegii de Parlament ai musiului trebuie să-şi dea avizul. În urmă nu cu foarte mult timp, mai mulţi colegi de la Constanţa i-au cerut lui Banias să se autosuspende din partid pentru a delimita PDL de scandalul mediatic în care se pomenea numele domniei sale. În ciuda insistenţelor, parlamentarul a procedat după o altă deviză convenabilă pentru sine: „Câinii latră, ursul trece". Acum, cu noul scandal, din care opinia publică a aflat despre „Noile aventuri ale comandantului de cursă lungă Mircea Banias prin port", alte voci îi cer parlamentarului să se autosuspende. Şi nu mai este vorba despre colegi de la Constanţa, pe care oricum nu-i ia în seamă, ci despre voci de la centru. Ministrul Teodor Baconschi este unul dintre susţinătorii ideii de autosuspendare a lui Banias, declarând recent că această măsură este necesară. Dar mă îndoiesc de faptul că senatorul va ţine cont de această recomandare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

mihaic3001

09 Jun, 2011 15:07

Care "imagine", care "partid" băi fraţilor ? Care ? Care "ministru de externe" ? Baconschi ? Ăla de vrea acum să fraudeze 1 milion de voturi din diasporă în cârdăşie cu Avramescu, cu Fătulescu şi alţi ordinari portocalii ? Dezvăţaţi-vă de prostul nărav de a pupa în fund puterea. Banias nu-i nici mia mult nici mai puţin infractor decât ceilalţi PDL-işti, vorbesc aici la cei cu funcţii prin organizaţiile locale, nu "pleava". Şi nu se întâmpla absolut nimic, şi Banias fura bine mersi şi astăzi dacă, n-ar fi avut intenţia de a sări în corabia USL-ului, moment în care Zeus i-a arătat pisica. Deci în spate la această poveste numită Banias, stă Băsescu 100 %. Ce o mai daţi atâta după gard ?

miriam

07 Jun, 2011 09:49

....unde sa duca in alta parte? acolo unde s-a intersectat mereu...LA MAZARE SI LA PSD,....cale batuta Banias,ai patat imaginea partidului.

Articole asemanatoare

#Dobrogea145 Mircea Marius Banias, deputat PNL Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 1189

Deputatul PNL Mircea Marius Banias, avere și interese (DOCUMENTE)

03 Sep 2023 1536

Gala Femeilor Liberale, un eveniment dedicat femeilor din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2023 1861

LIVE VIDEO+TEXT. PNL Constanța Conferință de presă. Sănătatea este adusă în centrul atenției (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2023 1657

Deputatul Mircea Banias și Laurenţiu Mironescu, cooptați în Euro River Transport SRL

14 Feb 2023 2278

Declarații de avere! Mircea Marius Banias, fost senator, în prezent deputat – averea și interesele! Din 2013 până în prezent (DOCUMENTE)

11 Aug 2022 2907

Ce activitate au avut și cât de bogați au devenit parlamentarii constănțeni după primul an de mandat (VI) (DOCUMENTE)

13 Dec 2021 4029

PNL Constanța pierde un parlamentar. Deputatul Bogdan Bola a demisionat din partid

25 Nov 2021 3748

Județul Constanța Ludovic Orban va participa mâine la o acțiune de ecologizare în Techirghiol

26 May 2021 1864

Vrea banii înapoi! Emil, fratele deputatului Banias, pregătit să “execute” un fost prefect și un ex-președinte al Consiliului Județean Constanța!

01 Apr 2021 3826

Interpelarea ministrului Sănătății. Deputații PNL de la Constanța și Tulcea, front comun pentru înființarea unui spital regional

11 Feb 2021 3381

#alegeriparlamentare2020 Mircea Banias a votat!

06 Dec 2020 1898

#alegeriparlamentare2020Candidații PNL Constanța pentru Parlamentul României au proiecte concrete și realizabile

25 Nov 2020 3122

Senatorul Vergil Chițac, depistat cu COVID-19, face parte din două comisii. Cine sunt colegii lui

18 Mar 2020 3344

Deputatul de Constanța, Mircea Banias, depistat pozitiv pentru COVID-19

16 Mar 2020 3768