Eoliana de la Corbu va reduce factura la energie

Corbu_Marian_Galbinasu.jpgPână la sfârşitul lui 2011 vor fi definitivate trei dintre proiectele importante pe care administraţia locală le-a demarat în a doua jumătate a anului: montarea unei microeoliene, pietruirea şi asfaltarea parţială a străzilor, dar şi reabilitarea şi extinderea şcolii. Copiii din cele patru săli de clasă care sunt mutaţi în prezent în câteva camere amenajate în Căminul Cultural se vor muta la finele lunii noiembrie în şcoală nouă.

Administraţia locală din Corbu este pe ultima sută de metri cu lucrările de reabilitare şi de extindere cu patru săli a şcolii cu clasele I-VIII din localitate. Edilul localităţii, Marian Gălbinaşu, spune că termenul de finalizare a lucrării este 25 noiembrie. În total, în instituţia de învăţământ sunt 350 de copii, dintre care un sfert învăţă, până la terminarea lucrărilor, în incinta Căminului Cultural. „Aşa cum m-am luptat să avem o grădiniţă nouă şi frumoasă în comună, aşa mă lupt şi acum", spune edilul.

Corbu_primaria_02.jpgÎn ceea ce priveşte lucrările de pietruire şi asfaltare a străzilor Zorilor, Pescăruşului, Ion Stănei şi Luceafărului, edilul spune că aceste sunt pe final şi că în două luni se va termina de pus soluţia bituminoasă şi asfaltul, aşa cum este prevăzut în proiect. Şi microeoliana de 60 kW care a ajuns chiar zilele trecute în curtea Primăriei urmează a fi montată şi în câteva săptămâni va injecta sistemul energetic naţional. Împreună cu montarea acestei eoliene se vor instala şi panouri solare, dar şi pompe de căldură. Această lucrare este prevăzută a se finaliza până la finele anului. Beneficiul pentru bugetul comunei este unul foarte mare după ce această eoliană va fi montată. „După calculele care s-au făcut raportat la viteza vântului în zonă, se va putea reduce cu 60% costul iluminatului public şi al energiei necesare funcţionării instituţiilor publice din comună", spune primarul Gălbinaşu. Lucrarea a fost câştigată de Alfa Bit în luna august, valoarea contractului ajungând la 764.159,9 de lei fără TVA.

Pe lângă aceste proiecte, Primăria construieşte acum o magazie pentru a depozita materialul lemnos necesar încălzirii pe timpul iernii a instituţiilor din localitate. În plus, dacă până acum şoferii care mergeau pe ruta Corbu - Vadu îşi amărau zilele din cauza drumului foarte prost, administraţia locală speră ca zilele următoare să înceapă plombarea acestui tronson de drum, în parte cu ajutorul administraţiei judeţene, dar şi cu o contribuţie de la bugetul local.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 06 octombrie 2021

07 Oct 2021 2349

Fostul primar PNL de la Corbu contestă în instanță mandatul edilului nou ales. Magistrații se vor pronunța astăzi în acest dosar

22 Oct 2020 5110

#alegerilocale2020 Investiții de peste 3,5 milioane de euro, bani europeni, în comuna Corbu

26 Aug 2020 2580

Mesaj de interes public Primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu - „Nu avem nicio persoană, nici un cetățean depistat pozitiv până la această oră“

27 Mar 2020 5365

Sărbătoare la Corbu Primarul Marian Gălbinaşu, la ceas aniversar

14 Mar 2016 4850

Revista presei locale

28 Jan 2015 2132

Alte microbuze şcolare au ajuns în judeţ Patru chei predate primarilor comunelor constănţene (galerie foto)

24 Sep 2014 2254

Patru localităţi din Constanţa primesc astăzi microbuze şcolare

23 Sep 2014 2443

Școala Primară Vadu îşi redeschide mâine porţile

22 Sep 2014 2393