Gheorghe Chirciu - „Am venit la primărie ca să rezolv problema cu apa şi să elimin hoţiile"

Oltina_Gheorghe_Chirciu_2.jpgPrimarul comunei Oltina va demara etapa a doua a reabilitării sistemului de alimentare cu apă. Cât despre colaborarea cu poliţia, susţine că s-a îmbunătăţit simţitor

Una dintre priorităţile primarului comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, este şi reabilitarea integrală a sistemului de alimentare cu apă.

„Am încercat să finanţăm această investiţie prin Măsura 322. Cum nu s-a putut, o realizăm în regie proprie. Am cumpărat ţeavă, maşină de lipit şi vom efectua lucrarea cu angajaţii noştri, de la SC Top Servicii Publice Oltina SRL, firmă înfiinţată în subordinea Consiliului Local. Am făcut o socoteală şi am ajuns la concluzia că ne ajunge mai ieftin să facem lucrarea cu propriile resurse, decât să angajăm o firmă", ne-a declarat primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu. Edilul a precizat că aceasta este a doua etapă a reabilitării reţelei de apă din comună, întrucât în 2009 a fost schimbată o parte din reţea. „Ne confruntam cu probleme. Erau spargeri frecvente de conductă şi în 2009 am luat iniţiativa să înlocuim o parte din conductă, pentru că nu este normal să nu ai apă sau să ai după un anumit program. Priorităţile mele, pe care mi le-am stabilit de la începutul mandatului, au fost să nu mai existe probleme cu apa în comună şi să eliminăm furturile. Măcar acum avem apă mai mult timp şi dacă vom reuşi să reabilităm întreaga reţea nu vom mai avea probleme. În momentul de faţă, există apă în toate localităţile", a subliniat primarul Gheorghe Chirciu.

Proiect de canalizare, depus la Mediu

Edilul a adăugat că a depus spre finanţare la Ministerul Mediului un proiect privind realizarea canalizării menajere. „Nu ştiu ce şanse avem, însă am precizat în documentaţie că suntem dispuşi să asigurăm o co-finanţare chiar şi de 25%. Cu cât e mai mare co-finanţarea pe care o asiguri, cu atât e mai mare punctajul pe care îl primeşti", a precizat edilul din Oltina. În ceea ce priveşte al doilea obiectiv prioritar al mandatului său - eliminarea hoţiilor din comună - primarul a afirmat că relaţia de colaborare cu poliţia s-a îmbunătăţit simţitor. „Avem o colaborare mai bună şi pot să spun că s-au mai redus în ultima vreme problemele cu furturile. Îşi fac ei treaba. Sâmbătă, vom avea o adunare generală la Căminul Cultural tocmai pe teme de ordine publică. Au fost invitaţi să participe şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi ai Prefecturii", a declarat primarul Gheorghe Chirciu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Toni

18 Feb, 2011 14:13

Un adevarat gospodar!

Articole asemanatoare

Agenția Națională de Integritate, învinsă în instanță de un fost primar din județul Constanța!

12 Jul 2022 2241

Fostul primar de la Oltina, în așteptarea verdictului instanței pentru procesul cu Agenția de Integritate

29 Jun 2022 1484

Fostul primar de la Oltina, Gheorghe Chirciu, dat în judecată de fostul angajator

19 Feb 2022 2721

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității-decizie pentru Gheorghe Chirciu fost primar al comunei Oltina

17 Oct 2020 3801

#alegerilocale2020 Primarul fără antecameră și secretară există! L-am descoperit la Oltina în județul Constanța. Vă invităm să-l cunoașteți!

10 Sep 2020 5490

Mesaj de interes public Primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu - „Lumea să aibă grijă, să se ferească de ce este mai rău”

30 Mar 2020 2033

Şedinţă ordinară la Consiliul Local Oltina cu niciun proiect de hotărâre aprobat

20 Oct 2016 1974

Şedinţă ordinară la Consiliul Local Oltina (document)

13 Oct 2016 2009

Curtea de Apel Constanţa, decizie împortantă privind primarul din Oltina Gheorghe Chirciu

01 Jul 2016 3145

Nicolae Anghel, de la Castelu, al patrulea primar din Constanţa lăsat fără mandat de prefectul Ion Constantin

17 Nov 2015 7606

Primarii fără mandat, cu jalba-n proţap la instanţă Prefectul Ion Constantin a sesizat organul de cercetare penală în cazul primarului de la Castelu (documente)

01 Oct 2015 3408

„Este vorba despre influenţa cuiva“ Primarii demişi prin ordinul prefectului nu se resemnează. Au atacat decizia în instanţă

23 Sep 2015 2724

Fostul primar al localităţii Oltina a contestat în instanţă ordinului emis de prefectul Constanţei

22 Sep 2015 1797

Trei primari din judeţul Constanţa şi-au pierdut mandatele Situaţie inedită la Tuzla - viceprimarul, reţinut, aseară, de DNA

16 Sep 2015 4177

PNL Constanța face precizări cu privire la „ordinul de încetare a mandatului primarului comunei Oltina, Gheorghe Chirciu”

11 Sep 2015 2092