Licitaţie pentru găsirea constructorului Copiii din Independenţa vor avea grădiniţă

Independenta_Cristea_Gascan.jpgAdministraţia locală din Independenţa a scos la licitaţie, în urmă cu câteva zile, un contract pentru care aştepta de multă vreme finanţare, cel referitor la proiectarea tehnică şi execuţia de lucrări de „Înfiinţare a grădiniţei cu program normal". La acest moment, copiii de vârstă preşcolară îşi desfăşoară activitatea în două săli de lectură din căminul cultural.

Proiectul face parte dintr-unul mai mare, ce a fost depus spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală - Măsura 322. Valoarea totală a proiectului se ridică la 2.519.602 de lei fără TVA. Licitaţia pentru această procedură de achiziţie publică va avea loc săptămâna viitoare, pe 28 iulie, de la ora 11.00, la sediul primăriei din Independenţa. Agenţii economici trebuie să achite şi o garanţie de participare de 50.000 lei.

Durata de proiectare şi obţinere a autorizaţiei de construire este estimată la maximum două luni, în vreme ce lucrările propriu-zise ar trebui să dureze maximum un an. Pentru investiţia de bază, este estimat să se cheltuiască 2.363.895 lei, fără TVA, iar pentru organizarea de şantier, aproximativ 24.126 lei, fără TVA. Investiţia era foarte necesară pentru că, în comună, deşi numărul de locuitori depăşeşte 3.000, iar cel al copiilor de vârstă preşcolară, 150, nu exista nicio grădiniţă. În plus, în localitate există şi opt cadre didactice care s-ar putea îngriji de educaţia acestora. Clădirea va fi o construcţie cu parter şi un etaj, dimensionată şi utilată corespunzător funcţiei propuse, va avea patru săli de grupă, teren de joacă parcare proprie, centrală termică şi un panou solar care va asigura încălzirea apei menajere pe timpul verii. Amplasamentul grădiniţei a fost ales astfel încât copiii să nu aibă acces la strada principală. Mai exact, grădiniţa va fi construită în spatele dispensarului din localitate, în faţa bisericii, aproape de primărie.

Potrivit celor declarate de primarul comunei, Cristea Gâscan, banii pentru acest proiect provin din bugetul local, însă fondurile nu există efectiv la acest moment în visteria primăriei. „Grădiniţa îndeplineşte toate normele europene. Pentru a primi bani, am făcut solicitare Consiliului Judeţean, ne-au spus să dăm drumul la licitaţie că pe parcurs ce apar banii îmi va da fondurile necesare eşalonat, de regulă din cotele defalcate. Noi mergem pe principiul decontării. Lucrarea trebuie luată de o firmă care are potenţial material, dispune de forţă de muncă serioasă şi este dispusă să îi fie achitate facturile în funcţie de cum avem noi banii", ne-a declarat primarul. Edilul a mai spus că, până la acest moment, trei firme au cerut lămuriri la caietul de sarcini.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Adeflav Veroliv SRL construiește capela mortuară pentru Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena Independența (DOCUMENT)

04 May 2024 475

Licitații Constanța Primăria Comunei Independența vinde mai multe apartamente

02 May 2024 547

Primăria Independența, județul Constanța, a cumpărat servicii pentru proiectarea locurilor de joacă. Care este valoarea contractului (DOCUMENTE)

02 May 2024 457

Proiectul, depus la APM Constanța O firmă din București va construi un centru comercial în Medgidia

02 May 2024 462

Candidaturi pentru funcția de primar și pentru Consiliul Local Constanța, respinse la Biroul Electoral de Circumscripție Constanța

01 May 2024 1046

Ziua Veteranilor, marcată la Constanța de militarii Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești“ (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 580

Guvernul RomânieiMesajul prim-ministrului Marcel Ciolacu prilejuit de Ziua veteranilor de război

29 Apr 2024 246

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 436

Licitații publice Pereții exteriori ai unor clădiri din municipiu, acoperiți cu picturi murale. Cui a atribuit Primăria Constanța acest contract? (DOCUMENT)

24 Apr 2024 572

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de modă

19 Apr 2024 432

Fotografie a lui Nicolae Grigorescu, în expoziția „În jurul „Atacului de la Smârdan”

16 Apr 2024 402

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Independența, licitație deschisă pentru servicii de proiectare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 585

Marţi începe perioada de depunere la birourile electorale a candidaturilor pentru alegerile locale

15 Apr 2024 701

Firme Constanța Încă patru ani de mandat pentru administratorii societății Agromec SA

15 Apr 2024 541

Expert Forum susţine că BEC ar trebui să publice alături de lista de candidaturi propusă şi numărul de semnături declarat de către partidul politic sau candidatul independent!

15 Apr 2024 492